Randění ve dvaceti vs. ve třiceti. Jakých zvyků se zbavit?

16.10.2015 | Vztahy

Jak člověku přibývají léta, dozrává. A mělo by to platit i o milostném životě a navazování vztahů. Co se zdá být dobrým nápadem okolo dvacítky, je po třicítce důkaz nevyzrálosti. S jakými návyky je dobré se po překročení oné magické třicítky rozloučit?

1. „Prostě uvidíme, co z toho bude...“

Když je vám dvacet, málokdo pomýšlí na to, že by se hned vázal. A tak o budoucnosti vztahu příliš nepřemýšlíme. To po třicítce už je to něco jiného – málokterá žena (ale týká se to i většiny mužů) vstupuje do vztahu jen tak pro zábavu, bez toho, aby zvážila možnosti potenciálního partnerství s ohledem na společnou budoucnost. Jestliže si chcete „jen tak užít“, buďte v tom od počátku upřímní, ať někomu zbytečně neublížíte.

2. „Nebudu psát první/neozvu se tři dny/třetí rande rovná se sex/doplňte ‚osvědčenou‘ radu o randění.“

Všechny ty zaručené postupy a způsoby z dívčích časopisů sice mohou fungovat, když je vám dvacet, ale začíná-li váš věk trojkou, na podobné hry už jste přeci jen trochu staří. Snad víte, co od života a partnerství chcete a očekáváte, nepotřebujete se řídit nejrůznějšími šablonami a návody.

3. „Promiň, jen to dopíšu/domluvím/postnu fotku na zeď.“

Je sice smutné, že se něco takového musí vůbec psát, ale bohužel musí. Pokud jste na společné schůzce, romantické večeři apod., neměli byste polovinu času trávit se svým mobilem. Věnujte se svému protějšku! V opačném případě si totiž oprávněně vaše chování vyloží jako neslušné a urážlivé (aneb „to je pro něj/ni telefon důležitější než já?“).

4. „Ano, přesně po tom také toužím...“

Zatímco dříve nebylo nic špatného na tom, když se člověk během prvních pár schůzek stal takovým malým „pohádkářem“ a svému protějšku odkýval prakticky cokoli, jen aby udělal dobrý dojem („jasně, že taky miluju Enyu“ apod.), případně si zajistil noc plnou vášně, po třicítce se mnohem více vyplatí jemná upřímnost. A vlastní názor.

5. „Ale tak to nějak přežiju, no.“

Ztrácet čas s někým, s kým si vlastně ani moc nerozumíte a je jasné, že vztah nikdy nebude mít nějakou valnou budoucnost, je značně netaktické. Jen se tím připravujete o možnost potkat někoho, s kým si budete úžasně rozumět a do koho se opravdu zamilujete. A že třeba budete nějakou chvíli sami? No a co! Už vám přeci není dvacet, abyste nedokázali vydržet jen ve své vlastní společnosti nebo si jako single připadali „out“.






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat