5 společných zážitků, jež musíte stihnout v prvním roce vztahu

01.10.2015 | Vztahy

Nemyslete, že jen vypjaté a vážné chvíle prověří váš vztah! Kdepak, záleží i na úplných maličkostech. A abyste jednou měli na co vzpomínat (a ještě si ověřili, jak se k sobě opravdu hodíte), vyzkoušejte v prvním roce následující aktivity.

1. Společně „dobrovolničíme

Máte v blízkém okolí třeba domov pro seniory, kočičí útulek, dětské centrum nebo jakoukoli jinou instituci, která má nouzi o dobrovolníky? Zapojte se pěkně společně! Nejenže prospějete dobré věci, ale ještě si ověříte, zda jste dobrým týmem, který umí pomáhat lidem bez nároku na jakoukoli odměnu.

2. Společně vaříme

Nemyslete, vaření ve dvou (zvláště když se ještě tolik neznáte a nemáte „sladěný rytmus“) dokáže prověřit, jak reagujete ve stresu a zda umíte nebo neumíte spolupracovat. Už i tady poznáte, jak moc jste oba schopní kompromisu. A zda si umíte užívat i tak banální aktivitu, jakou vaření je.

3. Společně odjíždíme

Týden v hotelu u moře? Na vodě? Na horách nebo na chalupě u lesa? Dopřejte si ho! Být spolu 24 hodin denně déle než jen třeba o víkendu dokáže odhalit spoustu zajímavých věcí. Poznáte navzájem své návyky, reakce v složitějších situacích a vyzkoušíte si tak trochu společné bydlení nanečisto (a s mnohem větší porcí zábavy).

4. Společně běháme/rybaříme/pouštíme draky (zkrátka doplňte, co chcete)

Najděte si společného koníčka, který je ale pro oba novým. Je to jedna z nejspolehlivějších věcí k vzájemnému sblížení a prohloubení vztahů. Nové společné zážitky, které budou vyhrazeny výlučně jen vám dvěma (proto by mělo být ono hobby pro oba něčím zcela novým, nevyzkoušeným), jsou k nezaplacení.

5. Společně pořádáme večírek

Nebo nedělní oběd pro přátele, rodiče apod. Zkrátka zkuste naplánovat nějakou společenskou událost, na níž budete vystupovat nejen v roli hostitelů, ale i partnerů. Je to něco jiného, než když vyrazíte někam na večírek – i tam jste sice párem, ale nemusíte být sladění a organizovaní. I to je cenná zkušenost do budoucna.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat