Tyhle rozhovory byste neměli ve vztahu odkládat

21.10.2015 | Vztahy

Existují témata, o nichž se člověku nemluví právě lehce. Ale vyhýbat se jim – zvláště před partnerem, s nímž doufáte, že prožijete celý život – není právě taktické.

Takže které rozhovory by vás na začátku vztahu neměly minout?

1. Politické názory a postoje

Partneři samozřejmě nemusejí mít stejný názor na ty které volební strany, prezidenta nebo směřování Česka v zahraniční politice, ale dělat, že politika se vztahu dvou lidí nikterak netýká, je chybné. Týká. Politický názor často ukazuje hodnoty, které člověk vyznává, jsou odrazem jeho pohledu na svět apod. A tak je dobré se o ně s partnerem podělit.

2. Předchozí vztah(y)

Tohle je velmi delikátní téma – nikdo neslyší rád o tom, že jeho partner miloval někoho jiného, žil s někým jiným, sdílel jeho radosti a starosti. Jenže pokud není vaše životní láska zároveň tou první, nemá cenu předstírat, že žádné předchozí vztahy nebyly. A tak občas můžete v rámci konverzace nadhodit něco o svém bývalém/své bývalé. Nemusíte je zbytečně špinit (nebo naopak vynášet do nebes aneb „tohle by mi Petr nikdy neudělal“), ale například si můžete popovídat o tom, proč vám to vlastně nevyšlo, apod.

3. Dětství

Nevyhýbejte se tématu dětství a dospívání – vždyť právě to vás i vašeho partnera/vaši partnerku formovalo a udělalo z vás člověka, jímž jste nyní. Nemusíte rozebírat žádné těžké náměty, ale občas si zavzpomínat je fajn. Hodně vám to o tom druhém napoví a ještě se pobavíte veselými historkami z dob, kdy byl partner/partnerka ještě školou povinné děcko.

4. Obavy a nejistoty

Z čeho máte vy nebo váš partner strach? Bojíte se vy nebo on/ona nějakého „kostlivce ve skříni“? Jaké v sobě skrýváte obavy v souvislosti s budoucností? Nejsou to žádná lehká konverzační témata, ale je důležité se s nimi svěřit. Teď jste přeci jeden tým, a tak byste měli vědět, co tomu druhému nedá spát. Navíc si vzájemně můžete ulehčit a pomoci!

5. Rodinné vztahy

Jaké má partner/partnerka vztahy s rodiči? A vy? A má některý z vás v rodině nějaké napjaté vztahy, strýčka, se kterým se nikdo nebaví, protože bil tetičku, baví se spolu všichni příbuzní? Každá rodina má svá specifika a své problémy, a i když existují téměř ideální modely rodinných vztahů, málokdo v nich opravdu žije. A protože nyní i vy patříte do partnerovy rodiny (a on do vaší), je dobré toho vědět co nejvíc.

6. Co se děje právě teď

Lidský život se v současnosti odehrává v takovém shonu, že i partneři občas mívají problém orientovat se v tom, co ten druhý právě dělá a prožívá. Proto je dobré, když se vzájemně s tím, co právě řešíte, když nejste spolu, pravidelně (nejlépe večer, když se zase potkáte) seznámíte. Je to pro vztah dokonce životně důležité.

7. Co se bude dít v budoucnosti

A když už jsme zmínili současnost, je třeba zdůraznit i budoucnost. Pokud ji plánujete spolu, je dobré vědět, s jakými představami muž/žena po vašem boku hledí do budoucna. Chce založit rodinu? Nebo nejprve studovat/pracovat/cestovat? Jak moc se hodlá věnovat práci? Chce se oženit/vdát? Kde vlastně vidí vás dva třeba za deset let? Je dobré znát odpovědi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat