7 druhů rozchodů, kterými si projdeme všichni!

15.10.2015 | Vztahy

Pokud patříte k lidem, jejichž první láska se přetavila v celoživotní vztah, gratulujeme (a možná i trochu závidíme). My ostatní ovšem zažíváme v milostném životě vzestupy a pády. A prožíváme více či méně bolestné rozchody.

Jaké nás s největší pravděpodobností potkají (případně už potkaly)?

1. Vystřízlivění

Zatímco v prvních týdnech/měsících jste byli v sedmém nebi, nemohli bez sebe udělat krok a neustále jste se vznášeli v oblacích velké lásky, která byla slepá k jakýmkoli chybám a nedostatkům toho druhého, najednou vám – z ničeho nic – například při večerní kávě dojde, že nemůžete vystát, jak partner/partnerka míchá nápoj proti směru hodinových ručiček. A to je jen začátek. Bohužel ale začátek konce vašeho vztahu – po odplutí oparu zamilovanosti si najednou nemáte co říct.

2. Lepší verze

Jste spolu šťastní, vycházíte spolu na všech frontách (včetně té sexuální), jenže najednou se objeví někdo, kdo je sice v podstatě stejný jako váš partner/vaše partnerka, ale v něčem o chlup lepší. Najednou řešíte nepříjemné a nesmírně složité dilema – opustit současný vztah, ve kterém vám vlastně (skoro) nic nechybí a jít do nejistoty, nebo zůstat a přemýšlet, že vám s někým mohlo být ještě lépe? Spousta lidí si vybere první z možností...

3. Potrestání partnera

Vypjatá situace, hádka, dusno... To se občas stane v každém vztahu. Ovšem existují lidé, kteří v okamžiku, kdy jim dojdou argumenty a nevědí, jak postupovat dál, zvolí možnost jednoduchou, ale extrémní – rozchod. V podstatě se tím snaží partnera/partnerku potrestat, že nemohlo být po jejich. Poměrně dětinský přístup. Mimochodem, velmi často se pak tito lidé snaží o návrat.

4. Lásky ze střední

Poznali jste se na střední škole, zamilovali se, jenže najednou je vám pětadvacet a zjišťujete, že jste se vlastně od dob počátků vašeho vztahu zas tak neposunuli. A to je pro mnohé lidi signál, že by mohli začít hledat i jinde. K nevěře je pak jen krůček. O následném rozchodu (kvůli odhalení či zamilovanosti) ani nemluvě.

5. To není tebou, ale mnou

Schválně – kolikrát už jste tuhle větu (nebo nějakou její variaci) slyšeli či použili? Po zásluze tato fráze patří mezi jedny z nejčastějších rozchodových lží. Protože kdyby bylo všechno v pořádku, k žádnému rozchodu by nedošlo, že.

6. Jasné od počátku

Tento typ rozchodu zažila či zažije také spousta z nás. Jedná se o ukončení vztahu, do něhož člověk vstupuje už s vidinou rozchodu. Zkrátka když to od počátku nebereme vážně. A zatímco pro nás je to vlastně snadná věc (stejně bylo jasné, že spolu nezůstaneme, tak co), pro druhou stranu se může jednat o záležitost značně bolestivou – mohla do vztahu vstupovat s otevřeným srdcem.

7. Slzy, slzy, slzy

Rozchod, při němž jedna (a někdy i obě strany) opravdu trpí, je těžkou životní zkouškou. Vědomí, že někomu lámete srdce, je pro svědomí nesmírnou zátěží. A na druhé straně – bolest ze ztráty lásky a milovaného partnera/milované partnerky, kteří se rozhodli jít svou cestou, bez vás, je těžko vyléčitelná (a trvá dlouho, než se z toho dostanete). Nezáleží na tom, jestli vám kapou slzy do klína nebo pláčete „uvnitř“. Tenhle rozchod prostě bolí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat