V manželství, nebo na "psí knížku": Kdy budete šťastnější?

31.03.2016 | Vztahy

Lidé žijící v manželství a registrovaném partnerství jsou šťastnější než lidé žijící ve vztahu bez zákonné ochrany. Ale také šťastnější než vdovy a vdovci či lidé žijící bez partnera. Vůbec nejméně spokojení jsou pak lidé rozvedení či po rozchodu. Vyplývá to z rozsáhlého průzkumu v Británii.

Ten sledoval vývoj pocitu štěstí mezi roky 2011 a 2014 u několika tisíc párů. A sledoval u nich jak míru štěstí, tak vývoj jejich vztahového statusu.

Z analýzy vyplývá, že 34,7 procenta manželských a registrovaných párů hodnotí své štěstí na stupnici od jedné do deseti známkou devět a deset. Mezi vdovci a vdovami a lidmi žijícími na hromádce bez zákonné ochrany vztahu hodnotí stejně pocit štěstí 28,9 procenta, mezi single lidmi žijícími trvale bez partnera je to 21,9 procenta a mezi rozvedenými a rozejitými jen 19,5 procenta.

Z průzkumu britského národního statistického úřadu také vyplývá, že depresí trpí výrazně častěji ženy než muži.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat