5 situací, kdy je žárlivost povolena

25.07.2016 | Vztahy

Navzdory všeobecnému přesvědčení, že žárlivost je pocit, kterému bychom se měli vyhýbat za každou cenu a který bychom do své hlavy neměli nikdy ani pustit, existují situace, kdy je zcela přirozené, že žárlíte.

Kterých situací se to týká?

Tak například, když váš milovaný…

...dá vždycky na svou maminku, ale vaše názory nebere v potaz.

Žárlit na vlastní tchyni? U spousta žen je to zcela běžné – a v některých případech i oprávněné. To když víte, že váš muž udělá přesně to, co po něm jeho matka chce, a to i tehdy, když je její přání v přímém rozporu s tím vaším. Nejde samozřejmě o to, abyste rozbila pouto mezi matkou a synem, ale váš muž je dospělý – a měl by činit rozhodnutí i na jiných základech než proto, že „to takhle přeci  říkala maminka“.

...každý sobotní večer tráví se svými přáteli a ne s vámi.

I když byste moc ráda strávila sobotní večer se svým miláčkem, on nemůže, protože přeci „mají s klukama jeden večer opušťák“. A tak vy sedíte sama u televize nebo s kamarádkou nadáváte společně na chlapy. Je těžké nežárlit, když víte, že vás klidně vymění za kamarády…

...je stále v kontaktu se svou kamarádkou, s níž kdysi spal.

Pozor, takováto situace může být zcela nevinná a vy žárlíte zbytečně (a trápíte oba dva). Ovšem pokud máte pocit, že mezi těmi dvěma je pořád zbytek přitažlivosti, pokud se v jejich přítomnosti cítíte nesvá a tak nějak jako páté kolo u vozu, může se stát, že žárlíte oprávněně. I když spolu už nic nemají, stejně svou ženskou intuicí cítíte, že váš muž nemá s onou kamarádkou vše uzavřeno.

...od fotbalu (nebo jiného sportu) ho neodtrhne nic.

Žárlit na sportovní přenosy zní poněkud kuriózně. Ale divili byste se, kolik žen se musí vyrovnat s tím, že běží-li v televizi zápas, přestanou pro partnera existovat. Úplně. Jde to brát s nadhledem, ale stejně není nic hezkého uvědomit si, že parta zpocených chlapíků kdesi na hřišti má přednost před partnerským životem.

...vás v minulosti (opakovaně) podvedl.

Obnovit ve vztahu důvěru poté, co ji jeden z partnerů narušil nevěrou, je přetěžký úkol. A také běh na dlouhou trať. Proto se občas stane, že než zase začnete svému muži důvěřovat, budete s pocitem žárlivosti bojovat mnohem více než kdy dřív. Je to přirozený proces. Pokud máte pocit, že to sami nezvládnete, neostýchejte se vyhledat odbornou pomoc.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

21 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:59
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:47
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat