Začíná váš vztah "přežívat"? Otestujte se!

04.08.2016 | Vztahy

Nikdo nechce přemýšlet o tom, že se mu rozpadne vztah. Jenže stává se to. A tak není potřeba předstírat, že si většina z nás touto bolestivou zkušeností neprojde. Jak ale poznat, že se váš vztah začíná „přežívat“?

Pokud budete souhlasit s většinou z následujících tvrzení, pak zpozorněte – čeká vás spousta práce, byste vztah zachránili. Nevzdávejte se, ale nic si nenalhávejte. Bude to fuška.

A co vlastně ukazuje na hrozící konec vztahu?

1. Vždy musíte mít pravdu

Všechno musí být po vašem, vždy prosadíte svůj názor, všechny hádky končí ve váš „prospěch“. A v podstatě jste z takového úsilí udělali smysl svého života. Neberete příliš v úvahu názory svého partnera/partnerky, nedáváte jim příliš prostoru. A to nevydrží nikdo příliš dlouho.

2. Neustále partnera/partnerku kontrolujete a „ovládáte“

Co dělá, jak to dělá, proč to dělá, s kým tráví čas, s kým ho rozhodně trávit nebude, co mu kdo píše v smskách… Poznáváte se? Pak ruku na srdce – jsou tohle známky zdravého a pevného vztahu plného důvěry?

3. Vaše hádky připomínají krvavé bitvy

Nikdo z vás si nebere servítky, padají nadávky, křičíte, vytahujete staré křivdy, neváháte napadat i partnerovu/partnerčinu rodinu (a naopak), zkrátka každý, kdo by byl takové „výměně názorů“ přítomen, by nejspíš s hrůzou utekl.

4. Pro pomstu nejdete daleko

Možná se s partnerem/partnerkou zas tak často či krvavě nehádáte, ale jakmile vám ten druhý ublíží, vrátíte mu to i s úroky. Bez milosti se mu prostě pomstíte. A ani to není příliš „dospělé“, nemluvě o tom, že vztah se takovým chováním určitě neposílí…

5. Uzavíráte se do sebe

Nereagujete na partnerovy/partnerčiny lichotky či pokusy o sblížení (psychické či fyzické) tak jako dříve. Máte pocit, že je mezi vámi propast, kterou nedokážete překonat. A jste si čím dál vzdálenější.

6. Obviňování je u vás na denním pořádku

V podstatě už se soustředíte jen na to, co váš partner/vaše partnerka dělá špatně, a nevidíte, co se jim daří. A to vede k neustálému hledání chyb a obviňování toho druhého ze všeho, co se (nejen jemu) nepovedlo – a momentálně se vám nevede ani samotný vztah. I z toho ostatně viníte partnera/partnerku, ne sebe. Jenže upřímně řečeno, i na chyby jsou většinou dva.

7. Máte pocit, že to mezi vámi vlastně nikdy nebylo dobré

Když se díváte zpět na váš společný vztah, přestáváte vidět všechny ty krásné a pohodové chvíle a naopak vyzdvihujete všechny přešlapy a nepříjemnosti, jimiž jste si prošli. Zkrátka máte pocit, že už od počátku byl váš společný život odsouzen k záhubě. Jistě, člověk by neměl setrvávat v historii, ale zcela přehlížet ji nelze. A pokud ji vidíte takhle, jak asi vidíte společnou budoucnost?

8. Už spolu vlastně netrávíte čas

A tím nemáme na mysli, že byste spolu nebyli doma a nevěnovali se společným povinnostem v domácnosti. Tím máme na mysli, že spolu netrávíte volný čas, tedy ten, který je určen zábavě. Společné zábavě. Pamatujte, že byste měli žít spolu, ne vedle sebe. Jen tak vaše partnerství přežije.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat