Být single je lepší než být v nefungujícím vztahu!

04.07.2016 | Vztahy

Všichni nezadaní si můžou oddechnout. Pokud mají vrásky z toho, že nemají žádný vztah, pak by se měli začít usmívat na všechny ty, kteří ho mají, ale jsou v něm nešťastní. Takový vztah je totiž pro psychické i fyzické zdraví člověka horší než samota bez partnera. Nejlepší variantou ovšem – z hlediska celkového zdraví a pohody – je pak vztah šťastný a fungující.

Být v nefungujícím vztahu je horší než být sám z hlediska fyzického i psychického zdraví. Ale čím déle v nedobrém vztahu člověk setrvává, tím hůře a tím vyšší riziko rozvoje závažných onemocnění hrozí.

Člověk je sice tvor společenský, takže se obecně soudí, že nejzhoubněji na jeho psychiku působí samota, ale neplatí to. Špatné a nefunkční vztahy, v nichž se partneři trápí, jsou horší než život o samotě.

„Zdravotních výhod s rostoucí kvalitou vztahu rychle přibývá. Ale u vztahů nefungujících a nekvalitních naopak vidíme škodlivé účinky na zdraví, zvláště u těch nedobrých vztahů, které trvají dlouho,“ tvrdí docentka Ashley Barr z University of Buffalo v New Yorku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat