8 důvodů, proč se do vás zamiluje

04.11.2016 | Vztahy

Láska je nevyzpytatelný cit. A důvodů, proč někoho milujeme, může být celá řada. Když se do jejich zkoumání navíc pustí psychologové a sociologové, člověk se nestačí divit.

Takže jaké vlastnosti podle nich zvyšují pravděpodobnost, že se do vás někdo zamiluje?

1. Když se chováte ekologicky

Pokud se snažíte chránit životní prostředí, jste v očích druhých vhodnějším partnerem pro dlouhodobé vztahy než lidé, kteří na přírodu „kašlou“. Pravděpodobně za tím stojí přesvědčení, že tak jako máte snahu zachovat co nejdéle životní prostředí, tak chcete pečovat i o své vztahy.

2. Když ho odmítáte

Především muži mají rádi výzvy, a tak jsou pro ně přitažlivější ženy, o které musejí „bojovat“, které jim hned nekývnou a nepustí se bez rozmyslu do každého vztahu. Navíc mají muži pocit, že takové ženy budou věrnější (nejsou zkrátka tak lehce „k mání“).

3. Když se podobáte jeho „bývalce“

Tohle je možná trochu hořké sousto, uvědomit si, že „ta strašná ženská“ vypadá vlastně tak trochu jako vy, ale nedá se nic dělat – prostě se každému líbí určité typy. A mimochodem, psychologové tento rys vypozorovali o něco častěji u žen než u mužů…

4.  Když se navzájem podobáte

A aby toho nebylo málo, nezáleží jen na tom, zda se podobáte jeho/její bývalé/bývalému. O přitažlivosti dokonce rozhoduje i to, jak jste si podobní navzájem! A platí to nejen pro zevnějšek, ale především pro postoje, názory, hodnotové žebříčky… Zkrátka zapomeňte na staré „moudro“, že protiklady se přitahují!

5. Když připomínáte jeho matku

Do třetice o podobnosti – a tentokrát z nikterak příjemného soudku. Jestliže se trochu podobáte jeho matce (nebo jejímu otci), máte situaci usnadněnou. Tedy podle jedné americké studie.

6. Když gestikulujete

Říkali vám jako dítěti, že nemáte při mluvení máchat rukama? Chyba. Podle jedné studie jsou ženy i muži přitažlivější, pokud gestikulují.

7. Když si voníte

Tohle je poměrně známá věc. Jestliže si s partnerem či partnerkou prostě nevoníte, nemáte příliš šancí na šťastný vztah. Ovšem nedávné výzkumy ukázaly, že ona vůně je při rozhodování, zda s někým žít, či nikoli, dokonce důležitější, než se myslelo!

8. Když máte psa

To izraelská studie zase naznačila, že pokud vlastníte psa, máte na poli lásky mnohem větší šance než lidé bez domácího mazlíčka. Signalizujete tím, že se umíte start o druhé, že rádi o někoho pečujete. Mimochodem, ona přitažlivost prý platí více pro muže než ženy (tedy muž se psem přitahuje mnohem více ženských pohledů).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat