Je na čase se rozejít? 10 situací, kdy je lepší dát si sbohem

25.01.2017 | Vztahy

Nic netrvá věčně, říká staré pořekadlo. A pro lásku a některé vztahy to bohužel také platí. Někdy se zkrátka partneři ve vztahu spíše trápí, než aby si dávali navzájem radost a milovali se. Jenže jak poznat, že je čas odejít?

Některé situace jsou (bohužel) častým a nezřídka i oprávněným důvodem k rozchodu. Které to jsou?

Nevěra

Tady se žádné překvapení nekoná. Ano, jsou situace, kdy partneři nevěru překonají a vztah pokračuje (někdy je paradoxně silnější než předtím), ale pokud víte, že se s nevěrou partnera/partnerky (případně tou svou) nevyrovnáte, budete se trápit oba.

Rozdílné sny a cíle

Ačkoli se říká, že protiklady se přitahují, pro dlouhodobý vztah jsou mnohem „kompatibilnější“ partneři, kteří mají podobné představy o životě a jeho směřování. Pokud chce například jeden z nich cestovat a užívat si života, zatímco druhý touží po rodině a klidu, dříve či později nadejde den, kdy dojde k zásadnímu sporu. A vzdát se svého životního snu je jednou z nejtěžších věcí, co po druhém můžeme chtít. Většinou to není předpokladem šťastného vztahu, naopak…

Nekonečné kompromisy

Kompromisy ke vztahu patří, o tom není pochyb. Ovšem mělo by k nim docházet spravedlivě – přizpůsobovat by se měli oba partneři. Pokud jste to věčně vy, kdo ustupuje, je něco špatně. Neustálé podřizování se není možné vydržet dlouho.

Nepřekonatelná žárlivost

Ať už z vaší či partnerovy/partnerčiny strany, neopodstatněná a neovladatelná žárlivost znamená narušení důvěry. A ta se velmi těžko obnovuje. Navíc je starou známou pravdou, že žárlivost zabíjí lásku. Se všemi smutnými následky…

Konec přitažlivosti

Ne nadarmo jsou neshody v sexu jedním z nejčastějších důvodů vážných problémů ve vztahu. A ty pak zase vedou k rozchodům. Jistě, menší potíže v oblasti milostného života se dají řešit, ale pokud mezi partnery vládne spíše fyzický odpor než přitažlivost, je to cesta do pekel.

Štěstí versus smutek

Žádné partnerství dvou lidí se neobejde bez občasných problémů, sporů, hádek, zkrátka nikdo není jenom šťastný. Ovšem důležité je, zda jsou nepříjemné okamžiky vyvažovány těmi příjemnými. Zda při úvahách nad svým vztahem vidíte spíše pozitiva, nikoli převážně negativa. Pokud vám vztah nepřináší z jakéhokoli důvodu radost, ale spíše se v něm trápíte, je něco špatně.

Mít, či nemít?

Otázka založení rodiny je klíčová v drtivé většině vztahů. Jenže co když jeden z partnerů děti chce, zatímco druhý po nich nikterak netouží? Taková patová situace bývá bohužel často začátkem konce.

Láska

Jste až po uši zamilovaní, akorát ne do svého partnera/partnerky? Tak to může být problém. Chcete být za každou cenu s člověkem, kterého milujete, a zjišťujete, že ke svému partnerovi/své partnerce už žádné takové city nechováte. Zůstat, nebo odejít? Spousta lidí volí druhou možnost.

Beze změny

Sliby o tom, jak se jeden z partnerů změní nebo zlepší určitý aspekt své osobnosti či svého chování, jsou hezká věc jen tehdy, pokud se skutečně naplňují. Jestliže čekáte na změnu několik let a ona nepřichází, je vysoce pravděpodobné, že ani nepřijde. A v některých situacích je lepší ve vztahu nepokračovat.

Násilí apod.

Jsou situace, u kterých snad ani nemá smysl přemýšlet, zda vztah udržovat při životě. Domácí násilí je samozřejmě jednou z nich. Týrání fyzické i psychické je jasným znamením, že je nutné ze vztahu odejít. Dřív, než bude pozdě…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat