Utužte svůj vztah než už bude pozdě

09.01.2023 | Vztahy

Udržet dlouhodobý vztah funkční a především šťastný dá pořádnou práci. Bohužel na to spousta z nás přijde, až když je pozdě. Aby taková situace nepotkala i vás, máme pro vás několik tipů, jež pomáhají vztah dvou lidí posílit.

Co byste neměli podceňovat?

Společné aktivity

Jistě, možná máte společné děti nebo společně jezdíte na chatu, ale to mnohdy nestačí. Potřebujete ještě nějakou další aktivitu, u které budete trávit čas a především která vás bude naplňovat radostí. Co například pustit se do nějakého společného projektu (už dlouho přemýšlíte o tom, že přestavíte obývák – jen do toho), zkusit sport, který se hraje v páru (tenis, squash, ping pong, ale třeba i šachy), zažít společné dobrodružství (nemusíte zrovna zkoušet bungee jumping nebo skok padákem, ale pokud vás láká, proč ne) nebo jen každou sobotu vyrazit na výlet a objevovat krásy českých luhů a hájů.

Fyzická blízkost

Většina Čechů – alespoň v prvních letech vztahu – sdílí jednu postel. Ale to ještě neznamená, že jsou si opravdu blízko (tedy pokud zrovna nemají sex). Zkuste to večer trochu jinak! Prostě se k sobě přitulte nebo se jen držte za ruce – i to se počítá. Dotyk milované osoby totiž v našem mozku spouští chemickou reakci, která nám zajistí, že se cítíme milovaní a více svázaní s partnerem/partnerkou. Ano, i taková maličkost má velký dopad na vztah!

Omezení technologií

Zkuste se někdy na chvíli zastavit a popřemýšlejte, jak moc vám do společného života zasahují technologie. Jak často jeden z vás drží v ruce mobilní telefon, zatímco druhý surfuje na internetu na počítači? Možná vám to ani nepřijde, ale pokud byste si za každou minutu, již strávíte s moderními technologiemi, udělali čárku, měli byste na papíře pořádný les! Přitom právě tento čas byste mohli trávit spolu – konverzací, hrami, milováním, ale i běžnými povinnostmi. To všechno vztahu prospívá mnohem více než displeje či obrazovky.

Zasloužený čas volna

Celý den jste v práci, pak s dětmi děláte úkoly, připravujete večeři, uklízíte, pracujete… Život dokáže být pořádně hektický. Času na opravdový partnerský život nezbývá mnoho. Co s tím? Udělejte si přestávku! Na jeden víkend pošlete všechny pryč, zamluvte nějaký romantický penzionek v krásné přírodě a užijte si jeden druhého. Bez stresu, bez starostí a každodenních povinností. To potřebuje každý vztah.

Láskyplná gesta

Nyní nemáme na mysli fyzický kontakt, ale projevy lásky, které dokazují, jak moc vám na druhém záleží. Malé komplimenty, důkazy, že si partnera partnerky vážíte… Nezapomínejte na „prosím“ a „děkuji“, pomáhejte si, rozmazlujte se navzájem. Stačí úplné maličkosti – ale i ty se na pevnosti vztahu podílejí.

Sexuální přitažlivost

Nepodceňujte sex – jakmile se objeví problémy v milostném životě, které nebudete řešit, jste na cestě k mnohem závažnějším potížím. Mluvte o sexu, zkoušejte nové věci (ale jen pokud s nimi stoprocentně souhlasíte), nebojte se otevřenosti, netajte své fantazie a touhy.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat