S chlapáky jsme šťastné jen v době ovulace

02.01.2021 | Vztahy

Dlouhodobě dávají ženy ve vztazích přednost otcům, kteří se chovají klidněji, jsou spolehliví a dokážou je zajistit. To jsou muži, kteří mají méně maskulinní rysy. Vědci z Floridy ale zjistili, že to neplatí obecně po celou dobu menstruačního cyklu. A vysvětluje, proč některé ženy volí do vztahu i muže velmi maskulinní, kteří však bývají přelétavější, agresivnější a méně ochotní držet se v jednom vztahu.

Ženy mají totiž evolucí biologicky naprogramováno toužit po mužích se silnými geny, které předají potomkům a ti budou životaschopnější. Tyto geny mají muži obecně velmi maskulinní, již jsou však také promiskuitnější, méně spolehliví a agresivnější.

Za vším hledej hormony

V době ovulace, kdy je ženské tělo naprogramováno na početí, působí hormony na její mozek tak silně, že začne být velmi přitahována mužně vypadajícími příslušníky opačného pohlaví. A také se v jejich společnosti cítí šťastnější.

Tým doktorky Andrey Meltzerové z Florida State University prokázal, že během ovulace jsou ženy mající silně maskulinní muže nejšťastnější. Méně spokojené jsou ale za čtrnáct dní během menstruace, kdy je jejich tělo nejméně připraveno na početí.

Svaly nezaručí štěstí

„Ženy, které měly za muže nejmaskulinnější jedince, uváděly největší výkyvy v pocitech uspokojení s manželstvím. V době ovulace byly velmi spokojené, v době kolem menstruace nejméně… tato studie dokazuje, že strategie žen při výběru partnera pro krátkodobé vztahy (dávat přednost maskulinním jedincům) se nevyplácí, když je aplikována na dlouhodobé vztahy – manželství,“ tvrdí doktorka Meltzerová.

Ženy s méně maskulinními muži neuváděly v manželství tak velké výkyvy spokojenosti. Z dlouhodobého hlediska se tak stále jeví, že je lepší mít doma muže možná méně svalnatého a fyzicky zdatného, zato však věrnějšího a spolehlivějšího pro rodinu a vztah.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat