Pro posilnění vztahu vyměňte televizi za deskovku

18.07.2021 | Vztahy

Jak vypadá typický večer v domácnosti většiny českých rodin a párů? Puštěná televize, mobily či tablety jedou na plné obrátky, každý je ve svém vlastním světě. A to je docela škoda. Navíc takové večery nikterak neprospívají vašemu vztahu s partnerem či partnerkou.

Možná si říkáte, že mnoho alternativ k onomu typickému večeru není. Na nějaké fyzické aktivity jste příliš unavení, navíc se vám doma hromadí spousta práce, takže televize představuje vlastně ideální odpočinek. Jenže to není tak úplně pravda. Co když máte doma pomocníka, díky němuž si nejen odpočinete, užijete si zábavu, ale ještě „zapracujete“ na partnerském vztahu, což televize umožní jen málokdy?

Ano, mluvíme o deskových hrách. Ty by totiž neměly být vyhrazeny jen pro dětský pokoj, i dospělým mohou přinést spoustu pozitiv. Včetně těch v partnerském životě. Jak?

Společný smích

Sdílená zábava sbližuje. Pokud se například vy díváte na svůj oblíbený seriál a partner sleduje na druhé televizi či na počítači „svůj“ film nebo sport, pak se sice bavíte, ale každý zvlášť. Dopad na vztah je nulový. Ovšem když spolu budete hrát nějakou hru (i kdyby to mělo být staré dobré „člověče“), musíte spolu komunikovat, budete se spolu smát, a tak si budete blíž.

Párové hobby

Víte, jak se všude píše, že by měli mít partneři společný koníček, ale vy jste doposud nepřišli na nic, co by bavilo oba dva tak, abyste se tomu skutečně věnovali v páru? U deskových her existuje vysoká pravděpodobnost, že se tak stane. Nevyžadují totiž žádné extra znalosti či dovednosti (i když například šachy jsou takovou výjimkou potvrzující pravidlo), během pár minut vás vtáhnou „do hry“, zkrátka si každý pár jistě najde takové, které budou oba členy bavit. A hned máte společné hobby, které odborníci na vztahy tak často doporučují!

Zdravá soutěživost

Zatímco obecně se soutěživost ve vztahu nedoporučuje, u her je povolena. Vlastně je přímo doporučována! A navíc – když budete spolu soutěžit u deskové hry, nebudete mít tendenci se předhánět ve skutečném životě. A to je občas pro vztah velké plus.

Příprava nutná

Zatímco u televize vám prostě stačí vzít do ruky ovladač, večer ve společnosti partnera/partnerky a deskové hry už vyžaduje jistou míru přípravy. Zkrátka od vás vyžaduje nějaké úsilí a snahu. Tak jako vztah samotný. Tím, že společně nachystáte večer plný zábavy, ukazujete, jak vám na druhém záleží. Vypadá to jako nedůležitá maličkost, ale právě na nich mnohdy vztahy stojí.

Konec nudy

Jedním ze zabijáků vztahů je nuda. Proč by spolu partneři zůstávali, pokud se ve společnosti toho druhého nudí? Mnoho párů si to neuvědomuje, ale právě nuda může stát na počátku mnohem vážnějších problémů, jež bohužel často končí rozchodem. Jak se říká – kdo si hraje, nezlobí. Neplatí to jen pro děti, ale i pro dospělé. Tak na to pamatujte!

Ideální předehra

Že by mohla být desková hra předehrou k pořádně žhavé noci? Rozhodně ano! Můžete poupravit pravidla, výherce může získat jisté „výhody“ v ložnici… Ani poražený nepřijde zkrátka! Upřímně řečeno, když budete opravdu kreativní, možná danou partii ani nedohrajete. A vítězové tak budete vlastně oba. Co víc si přát!

Zdroj: familylives.org.uk







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat