Máte ho vzít zpátky? Aneb co musíte vědět, než mu dáte další šanci

04.06.2017 | Vztahy

Nevěra jednoho z partnerů bývá velmi častým důvodem rozchodu. Jenže co když onen nevěrník prosí o další šanci? Má ji dostat? Tohle byste měla vědět, než ho vezmete zpět.

Pokud se v podobné situaci nacházíte momentálně i vy, zkuste si položit několik následujících dílčích otázek. Ty by vám měly pomoci najít odpověď na otázku hlavní – máte dát nevěrnému partnerovi další šanci?

Srovnala jsem si partnerovu nevěru v hlavě?

Když přemýšlíte o svém partnerovi, myslíte na něj stále jako na nevěrníka, nebo člověka, o kterém uvažujete jako o muži, se kterým byste mohla strávit zbytek života? Dokázal vám dostatečně vysvětlit, co ho k nevěře vedlo? Akceptovala jste jeho vysvětlení? V tom všem byste měla mít jasno. Pokud vás totiž stále přepadají představy partnera s jinou ženou, máte v hlavě zmatek a nejste si jistá, že vám dokázal dát uspokojivou odpověď na všechny vaše otázky, může se stát, že ještě nejste tak docela připravena dát mu druhou šanci. Dokud se nevyrovnáte s minulostí, složitě se vám bude budovat společná budoucnost…

Máte pocit, že byste se měla partnerovi pomstít?

I když na to spousta z nás nemusí být zrovna pyšná, touha po pomstě je přirozenou reakcí, která nastává u většiny z nás, když odhalíme partnerovu nevěru. Bolest, kterou pociťujeme kvůli jeho zradě, je totiž tak velká, že se zdá oplacení stejnou mincí či nějaký jiný „zásah“ jako nejlogičtější řešení. Když trpím já, měl by taky! Ne vždy samozřejmě onu pomstu proměníme ve skutečnost, nicméně myšlenky na ni nás mohou provázet dlouhou dobu. Právě skutečnost, že se už netoužíme pomstít, může být znamením, že jsme se do jisté míry se situací  vyrovnaly a jsme připraveny jít dál.

Jste si jistá, že dokážete nevěru odpustit?

V onom odpuštění by se mělo skrývat i odhodlání nevytahovat minulost například při každé hádce, víra, že vaše pouto je dostatečně silné, abyste spolu nevěru překonali, že máte pořád mnoho pozitivního, na čem se dá stavět a co váš vztah posune do budoucnosti. Odpuštění nevěry je skutečným závazkem a měla byste si být jistá, že toho nebudete litovat. I když do budoucnosti nikdo samozřejmě nevidí, i vaše odhodlání je samo o sobě dobrým znamením.

Jste připravena čelit se svým rozhodnutím světu?

Ačkoli se to zdá jako nedůležitá maličkost, tuto otázku nepodceňujte. Nevěra jednoho z partnerů málokdy zůstane utajená (zvláště když byla důvodem rozchodu), a tak se musíte připravit na to, že se stanete terčem některých lidí ze svého okolí („Nezbláznila jsi se, vždyť tě podvedl a udělá to znovu!“). Jste na to připravena? Jinými slovy – jste si svým rozhodnutím tak jista, abyste byla schopna s klidem čelit zvídavým otázkám či nepochopení? Pokud vás taková představa spíše znervózňuje a vlastně se stydíte, může to značit, že sama nejste se svým rozhodnutím dám partnerovi druhou šanci vnitřně srovnaná a že si za ním tak úplně nestojíte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat