Čím více nápadníků v seznamce, tím větší neochota se zavázat

29.06.2017 | Vztahy

Nic člověku nezvedne sebevědomí tolik jako zájem o něj, když se chce seznámit. Jenže čím více nabídek člověk na seznamkách má, tím má menší šanci na úspěch. Je méně spokojený s výběrem a pořád má pocit, že přijde ještě někdo lepší. Také je kvůli této obavě méně ochotný se vázat a snadněji podléhá svodům k nevěře.

Psychologové z University of Wisconsin–Madison se zabývali online seznamováním a řešili, jak ovlivňuje chování mladých lidí úspěch na těchto portálech.

„Příval různých nabídek a vyšší možnost výběru je problém, protože to zvyšuje dojem, že sousedův trávník je vždycky o něco zelenější,“ uvádí k výsledkům své studie profesorka Catalina Tom z Wisconsinu.

„Tento výzkum naznačuje, že i když se potkáváte s lidmi, kteří jsou si potenciálně podobní, přílišná nabídka může mít negativní vliv na výsledek seznamování. Prostě se pořád bojíte, že vám utíká ještě někdo lepší,“ dodává psycholog Jonathan D´Angelo.

Zkusit, nebo nezkusit?

Také jste již nějakou dobu single a přemýšlíte, jestli nezabrousit i na stránky nějaké on-line seznamky? Pak odhoďte obavy a zkuste to! Kdoví, třeba na vás ten pravý/ta pravá čeká právě tady. Proč dát šanci on-line seznamce?

Žádný tlak

Pokud vás například seznámí váš společný kamarád, protože „vy dva se k sobě tak hodíte“, ať chcete, nebo ne, začínáte se cítit tak nějak odpovědní za to, jestli si padnete do oka. Když ne, budete se cítit provinile vůči onomu kamarádovi. A i když ano, stejně si budete pořád připadat jako pod dohledem. To u on-line seznamky odpadá úplně. Je to jen na vás – sejdete se jako dva úplně neznámí lidé, bude-li to mezi vám jiskřit, skvělé. Nebude-li, nic se neděje, zkusíte to s někým jiným.

Můžete být upřímní

Pokud máte nějaký zvláštní koníček, vzrušuje vás netradiční sexuální praktika, zkrátka máte-li nějakou „úchylku“ (v dobrém smyslu slova, zkrátka každý má něco), může být docela těžké říci to svému protějšku do očí na schůzce. Ale on-line si můžete přímo vybrat někoho s podobnými zájmy! Máte pak jistotu, že alespoň v tom si budete rozumět, a nemusíte cítit žádné rozpaky!

Bezpečný filtr

A vezměme předchozí bod z opačného pohledu – pokud vás například nikterak nevzrušuje představa latexu a bičíku, můžete své potenciální protějšky s takovou zálibou díky profilům (za předpokladu, že jsou upřímné) prostě vyřadit. Nemáte rádi psy a profilový obrázek ukazuje člověka s rotvajlerem či hejnem mopsů? Prostě si s ním nedávejte schůzku!

Neposuzujte jen podle vzhledu

Respektive podle profilových fotografií. Určitě znáte někoho, kdo vypadá ve skutečnosti stokrát lépe než na jakékoli fotografii (nebo k této skupině lidí sami patříte). A co když je to i případ potenciálního protějšku, jehož profil vás tolik zaujal, ale fotografie není zrovna podle vašeho gusta? Neodmítejte příležitosti kvůli tak povrchním důvodům! Uvidíte, že i když člověk není model/modelka, může být úžasnou osobností!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat