Nezbytnosti pro šťastný vztah. Nechybějí vám?

11.08.2017 | Vztahy

Předpokladem šťastného vztahu dvou lidí je samozřejmě vzájemná láska. Ale bylo by chybou se domnívat, že je to jediná podmínka, která vám zajistí spokojený život po boku milované osoby. Co dalšího by měl váš vztah mít?

Tyhle „nezbytnosti“ často rozhodují o tom, zda spolu lidé zůstanou, nebo jejich vztah skončí.

Důvěra

Pokud je nějaký aspekt pro téměř jakýkoli vztah dvou lidí opravdu klíčový, pak je to vzájemná důvěra. Právě ta vám pomůže překonat případné těžkosti a nezavdává příležitost ke zbytečným pochybám a žárlivosti. V okamžiku, kdy důvěru ztratíte, váš vztah nejspíš nevydrží, případně bude jeho záchrana stát opravdu mnoho úsilí.

Přátelství

Je váš partner zároveň vaším nejlepším přítelem? Pak váš vztah stojí na pevných základech. Často se stává, že prvotní okouzlení a zamilovanost vyprchá, a tak musí láska stavět i na dalších věcech. Přátelství je velmi silným poutem, které lásku skvěle doplňuje. Nepodceňujte ho.

Upřímnost

Před svým partnerem či partnerkou byste neměli mít žádná velká tajemství (i když odborníci jsou u některých věcí opatrní a nedoporučují sdílet úplně všechno – například že jeden z partnerů nemůže vystát rodinu toho druhého či že na firemním večírku se líbali s kolegou či kolegyní). Nicméně tajnůstkaření se ve vztahu nevyplácí. Navíc byste měli mít vždy pocit, že se partnerovi/partnerce můžete svěřit prakticky se vším.

Úcta

Vzájemná úcta a respekt jsou mezi partnery také velmi důležitými atributy. A týkat by se měly životních postojů, ale i potřeb a obav, snů i aktuálních problémů. Není nic horšího, než když má jeden z partnerů pocit, že si ho ten druhý dostatečně neváží…

Intimita

Přitažlivost mezi partnery a spokojený milostný život jsou samozřejmě důležité, ale nad tím ještě stojí intimita. Tedy sdílení vzájemné blízkosti, radování se z ní, něžná gesta, doteky bez sexuálního podtextu…

Týmová práce

Partnerství dvou lidí znamená – mimo jiné – že jste tým. A to nejen při starostech o domácnost nebo při výchově dětí, ale také při důležitých rozhodnutích. Společné by měly být nejen vaše úspěchy, ale také případné chyby. Vzájemná podpora je pro zdravý vztah velmi důležitá.

Humor

Ani vztah dvou lidí by se neměl brát smrtelně vážně! Schopnost společně se zasmát, hrát si, objevovat, bavit se, to vše je pro spokojený život ve dvou také velmi důležité. Samozřejmě nebudou jen dny plné smíchu, přijdou i starosti, spory, hádky… Ale důležité je vědět, že ty zase pominou. A často i díky onomu humoru.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat