Jak během pár vteřin poznat, zda se mu líbíte

01.09.2017 | Vztahy

Nevíte, jestli se mu líbíte – a nechcete se ptát? Ani nemusíte. Stačí vědět, co jeho zájem jednoznačně prozrazuje. Podle čeho poznáte, jestli se chytil na udičku?

Před chvílí vám přišlo, že to mezi vámi jiskří, ale teď už ten dojem nějak nemáte? Nemusíte zkoušet možné i nemožné, nemusíte být ani sebevědomá a „oprásklá“ jako Samantha ze Sexu ve městě. To, jestli se chce přiblížit blíž, totiž signalizuje řeč jeho těla.

Když se na někoho zadíváte, a on zájem nemá, začne mezi vámi a jím stavět překážky. Pokud si tedy tenhle fešák vezme sklenici s pivem či vínem a doslova s její pomocí postaví pomyslnou zeď, jakmile o něj zavadíte okem, není to dobré znamení.

Britská sexuoložka a expertka na řeč těla Tracey Cox dokonce říká, že tělem (a nejrůznějšími předměty) vytváříme hranici, za niž odmítáme někoho pustit, směrem dovnitř a ven.

Něco jako značkování území

Ty, jejichž společnost nás těší, udržujeme ve vnitřním prostoru, ostatní odrazujeme překážkami vymezujícími naše teritorium. Pomáháme si pažemi, nohama, rameny, držením těla, židlemi a taškami, ručníky či lehátky nebo například odkládáním svršků a zavazadel na sedadla kolem nás. Bráníme před ostatními také to, co považujeme za své,“ objasňuje známá odbornice s tím, že sexuálně útoční muži se například často opírají paží o stěnu a otáčejí se za vyhlédnutou kořistí. Dobře, teď už víte, že zájem nemá, ale jak vypadá pravý opak?

Váš objekt pootevře ústa. To proto, že se mu líbí, co vidí, a v podstatě by to i rád ochutnal. Pravděpodobně u toho i pozdvihne obočí – další pozitivní reakce na vaši přítomnost. Mezi další dobrá znamení patří i rozšíření nosních dírek a vstřícný výraz, který si bezpečně nelze splést. Zkrátka jej intuitivně vycítíte. A co to znamená, když se dotyčný začne upravovat?

Budu hezčí – a dostanu tě!

Uhlazení vlasů (či jejich mírné rozcuchání – záleží na jeho povaze i účesu), narovnání kravaty, odstranění smítka z obleku, povytažení trička či ponožek. Tímhle vším se muži (i ženy) snaží dělat hezčí před tím, kdo je jim sympatický. Zvlášť ty ponožky jsou tak trochu začarované…

„Dříve se muži oblékali formálně jen při významných událostech, a zatímco oblek odpočíval v šatníku, ponožky se nosily bez ustání – a do roztrhání. Proto si je muži v jednom kuse povytahovali ve snaze vypadat co nejlépe,“ dál popisuje Tracey Cox a dodává, že toto gesto má značnou vypovídací hodnotu. Pokud si muž ve vaší přítomnosti urovnává ponožky, je téměř na sto procent jisté, že má zájem a snaží se udělat dojem. Potřebujete snad vědět ještě něco jiného? Jděte k němu blíž…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat