Nejlepší způsob, jak si zvednout sebevědomí. Dostaňte se do role

28.08.2017 | Vztahy

Nemáte žádné sebevědomí, v práci se vám nedaří a ani partnerství zrovna nefunguje podle vašich představ? Vytvořte si svoji, jinou a mnohem hezčí realitu, která vás neskutečně chytne. S malým trikem budete v minutě svůdnější i průbojnější!

Sedí spolu dvě kamarádky v kavárně. Ta jedna si stěžuje, že nezajímá muže. „Na mne se nikdy žádný ani nepodívá! Co dělám špatně?“ Druhá si ji změří od hlavy až k patě a pronese: „Nic, jsi krásná a úspěšná. Akorát bych tě zbavila těch tvých upjatých kostýmků. Pomůže ti to. Vždyť vypadáš jako přísná paní učitelka.“ A přesně takhle to funguje.

Když já na to „nemám“

Podle britské sexuoložky Tracey Cox má většina lidí ráda rutinu a brání se jakýmkoli změnám. Stejné rituály, oblečení, líčení, parfémy, práce, partner… Pokud v životě dojde na nějakou událost, mysl porovná novou informaci s podobnou situací z minulosti a okamžitě vyhledá opakující se modely, podle kterých předpoví budoucí dění. V překladu to znamená, že se snaží, aby se podobné zkušenosti odvíjely podobně.

Pokud tedy děláme, co jsme dělali odjakživa, dosahujeme toho, čeho jsme dosahovali dosud. A teď praxe. Muži se na vás nedívají? Máte pocit, že vám všechno krachuje? Jen jste součástí vlastní smyčky, která se dá povolit jednouchou věcí – vložením archetypu. Buďte někdo jiný!

Vlastnosti celebrit i obyčejných lidí

Archetyp (z řec. arche-typos, první vzor, ražba) znamená pravzor, tradicí posvěcenou a typickou postavu, představu či příběh. Archetypy jsou vlastně takové vrozené vzorce chování. Líbí se vám Angelina Jolie, Megan Fox nebo Jennifer Lopez? Obdivujete jejich šarm a charisma? Napodobte jejich chůzi, styl oblečení, mluvu či řeč těla. Pokud takto budete předstírat, že jste někdo jiný (vaše oblíbená hrdinka, sousedka, předek a podobně), okamžitě začnete přejímat výhody této osoby. Opravdu někdy stačí vžít se do role a například rozepnout pár knoflíků na blůze, svléknout si uniformní sako nebo povytáhnout sukni. Berte to jako experiment.

Ve vteřině svůdnější. Změna, která prospívá

„Já něco podobného zkusila,“ popisuje čtenářka Míla s tím, že jakmile se na chvíli zbavila svých vzorců chování, do deseti minut si k ní v restauraci přisednul atraktivní muž. „A to jsem si jenom rozpustila vlasy a zahrála si na svoji krásnou ségru. Já ji před kamarádkou parodovala, když jsme se o ní bavily, a asi jsem do toho dala všechno, když s tím chlapíkem už tři měsíce chodím,“ směje se Míla, která potvrzuje, že půjčit si na chvíli něčí identitu občas není na škodu. Tak co, zkusíte to?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat