Sblížení při rozhovoru. Stačí málo a všichni vám budou zobat z ruky

30.08.2017 | Vztahy

Oblíbenost není o kráse. Mluvte tak, aby to ostatní zajímalo! Které výrazy použít a jak konkrétně postupovat? Tohle je manuál, díky kterému se během rozhovoru sblížíte naprosto s kýmkoli!

Potřebujete získat vyšší plat či obdiv charismatického tatínka, který si k vám denně chodí kupovat kávu? Sbližte se s ním. Není to nic složitého, stačí se řídit radami britské expertky na řeč těla Tracey Cox.

Opičte se

Již podle pouhého „dobrý den“ rozpoznáte ladění hlasu člověka, s nímž mluvíte. Přizpůsobte svoji odpověď a další věty právě jemu. Společně se naladíte na stejnou vlnu – a mnohem rychleji. Prostě jen nastražte uši, když hovoří, a přejděte na jeho tón. Zkuste napodobit i hlas protějšku a rytmus. Ihned tak dotyčný bude mít pocit, že se mu podobáte – a tím si u něj získáte větší sympatie.

Šikovně si připravujte půdu

Hodně pomáhá i to, když naladíte pozitivní výraz a začnete s gestikulací. Ve vteřině vás ostatní vnímají, a co víc, vyvoláváte v nich dobrý pocit. Oblíbení lidé totiž mívají energický obličej a při mluvení či poslechu neustále mění výrazy. Výraz tváře oživí vlastní projev a zároveň odráží to, že vnímáte historky ostatních. Zkuste to. A pokud se navíc i usmějete, vaše šance na cokoli se zvýší.

Jakmile mozek identifikuje tento „rohlíkový“ výraz, zareaguje tvorbou hormonů, které se uvolňují, pociťuje-li člověk radost. Platí tedy, že i když úsměv z nějakého důvodu předstíráte, i tak na druhého přeneste dobrou náladu (ale s upřímností to jde přece jen lépe). To je další důvod, proč je třeba tvářit se optimisticky.

Bezprizorně opakujte

„Já jsem se s Míšou seznámil asi před rokem.“ „Takže vy Míšu znáte necelý rok?“ Opakování klíčových slov, výrazů či myšlenek druhého člověka podle Tracey Cox slouží k ujištění, že posloucháte, a k ověření, zda jste správně pochopili jeho stanovisko. Nejenže vyloučíte jakékoli nedorozumění, ale navíc s minimálním úsilím přimějete mluvčího, aby stále pokračoval v rozhovoru.

Hodně pomáhá i taktika opakování jistých výrazů, které ten naproti vám používá. Je to třeba obrat „bezva“? Zahrňte ho do svého slovníku a dostaňte se zase o krůček blíž svým plánům. Když totiž slyšíme vlastní slova z úst jiného člověka, podlehneme domněnce, že sdílí naše názory. A to zrovna potřebujete!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat