Po třicítce stále svobodná. Opravdu potřebujeme v životě muže?

08.10.2017 | Vztahy

„Už ti bylo 35 a ty jsi stále svobodná? Co je to za módu?“ Leckteré babičky a prababičky jsou zděšené – svobodná žena po třicítce není žádnou výjimkou, spíš běžnou praxí – což je asi dobře. Kromě toho, že buduje kariéru a jde za svými sny, nevědomky posiluje i vlastní zdraví. Hodí se do takového života prachobyčejný muž?

„Neprovdat se či nežít ve společné domácnosti je pro ženy mnohem méně škodlivé než pro muže,“ uvedl George Ploubidis z prestižní londýnské vysoké školy University College London (UCL), jehož studie o dopadu manželství na ženskou psychiku šokovala svět. Podle tohoto odborníka je život bez mužů lepší. Ostatně, jejich přítomnost vám prý štěstí stejně nezaručí. Takže, doopravdy je potřebujete, nebo přihlédnete k těmto faktům?

Máte spoustu dalších lidí ve svém životě

Přátelé, rodina, spolupracovníci a další. Ve vašem okolí se nachází spousta lidí, se kterými můžete mluvit, podnikat výlety, objevovat nová místa a prostě žít. V podstatě vás mohou zbožňovat, aniž byste musely dělat kompromisy nebo omezit svoji svobodu.

Poradíte si tak jak tak

Nedostanete se na vyšší polici, je vám hloupé jít na večeři, když nemáte partnera? Ale kdeže. Vždy si poradíte. Přisunete židli, oslovíte kamaráda, nebo poznáte někoho nového, kdo vás na večeři doprovodí – k tomu stačí sociální sítě. Ve vašem životě nemusí existovat nic, co by vyžadovalo muže.

Můžete si vybrat kariéru, kterou chcete

Nepotřebujete člověka, který zastane nezbytnou funkci živitele rodiny (a často se právě kvůli tomuto postu chová povýšeně). Ne, žijeme ve století osobní volby. Můžete studovat, odjet do zahraničí, bydlet třeba v New Yorku, žádat o práci svých snů – a to bez toho, aniž by si vaše kroky žádaly ohleduplnou konverzaci ve stylu „lásko, nebudeš proti“? Ne. Jediný, s kým tohle proberete, je případný potomek.

Jste volnější

Být ve vztahu automaticky, neznamená být šťastná. Vždy záleží na vnitřním nastavení, sebeuvědomění, sebevědomí, spokojenosti. Buďte sama sebou, nedělejte nic proti své vůli. To je štěstí. Štěstí, které není založené na muži…

Vyzkoušíte mnohem víc věcí

Jen si to představte. Požádáte svého partnera, aby s vámi zašel do zbrusu nové restaurace. Jemu se ale nechce, což vám přijde líto. Dotyčný zároveň považuje za slušné, že nepůjdete ani vy. To vám přijde ještě horší. Ze slušnosti (nebo poslušnosti) tedy nejdete. Naskýtá se tak otázka, proč jsou nezadaní lidé uvolněnější a dělají víc spontánních věcí? Protože si to mohou dovolit.

Nejste svědkem dramat

Psychologové a sexuologové udávají, že láska připomíná zdrogování. Zamilovaní bývají doslova „zfetovaní“ hormonálním koktejlem, který má podobné účinky jako tvrdé drogy. Tato doba trvá v průměru asi dva roky. Pak přichází na řadu realita – debaty o penězích, výchova dětí, úklid, nároky na osobní čas, koníčky a tak dále. Nejste bez těchto dramat spokojenější?

Vzhled a zvyky řešíte jen kvůli sobě

Upravený zevnějšek by sice vždy měl být předmětem čistě osobního zájmu a preferencí, nicméně pravda je leckdy někde jinde. Mnohé ženy se snaží zavděčit se partnerovi a jen kvůli němu drží nesmyslné diety, nebo podstupují šílené chirurgické zákroky. Naproti tomu ty, která se nenalíčí či celý den stráví v noční košili před televizí, mohou být mnohem šťastnější. Je to tak?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat