Třetina domácností se hádá kvůli vytápění, protože muži snášejí chladnější prostředí

19.10.2017 | Vztahy

Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše, napadne každého, kdo s partnerem bojuje o nastavení termostatu. Pohlaví totiž mají různě nastavenou fyziologii kvůli odlišným hormonům v krvi. Zatímco muži díky testosteronu snášejí nižší teploty, ženské optimum je kolem čtyřiadvaceti až pětadvaceti stupňů Celsia.

Muži vnímají jako optimum teplotu v průměru o 2,5 stupně Celsia nižší, což je důvodem, proč se s ženami často hádají. A hádky jsou samozřejmě o to silnější, když je muž šetrný a chce na vytápění domácnosti ušetřit.

Nizozemští odborníci před dvěma roky sledovali teplotní optimum člověka a zjistili, že rozdíly jsou ovlivněny především pohlavím. Ženy považují za ideální interiér vytápěný na čtyřiadvacet až pětadvacet stupňů Celsia. Zatímco u mužů je toto optimum mezi dvaadvaceti až třiadvaceti stupni.

Estrogen zužuje cévy, takže ženy v interiéru s dvaadvaceti stupni mají až o tři stupně nižší teplotu rukou než muži. Ty hřeje testosteron, který zrychluje metabolismus.

„Metabolismus mužů je až o třicet procent rychlejší než metabolismus žen,“ tvrdí vědci z Nizozemska.

A britští sociologové teď zjistili, že třetina domácností se hádá kvůli vytápění. Zatímco muži v interiéru s dvaadvaceti stupni Celsia dokážou sedět v tričku, ženy musejí mít svetr.

Jak se (ne)zachovat po hádce?

Hádky, ať už kvůli topení, penězům nebo třeba výchově dětí, se občas objeví i v tom nejharmoničtějším vztahu. Jak ji partneři zvládnou, záleží na spoustě okolností. Ovšem velmi důležité je i to, jak zvládnou situaci po hádce.

Co byste nikdy neměla udělat, když se s partnerem pohádáte?

Odmítat usmíření

Jistě, často se vám po hádce nebude chtít hned vesele švitořit s partnerem, ale bylo by velkou chybou trucovat, nemluvit a chladně odmítat jakékoli pokusy o usmíření. Takové chování ničemu nepomůže a nikam nevede.

Tak teda promiň

Pokud jste hádku vyvolala a je vám jasné, že ne úplně oprávněně, je jasné, že by situaci pomohlo, kdybyste se omluvila. Jenže nač plýtvat omluvou, když ji nemyslíte vážně? Zakřičet něco ve smyslu „No tak teda promiň, no!“ totiž vzduch nepročistí. Váš partner pozná, že se ve skutečnosti neomlouváte. A všechno se může ještě zhoršit. Omluvte se, až to budete myslet vážně.

Urážet se navzájem

Urážky jsou to poslední, co by mělo hádku následovat. Ani během hádky byste se k nim neměla uchylovat, ale sáhnout po nich poté, co nejhorší spor skončil, je rána pod pás.

Smutnit kvůli hádce

Hádky jsou normální! Nejsou ničím příjemným, ale žádný vztah se jim nevyhne. Tak se přestaňte trápit, že jste se s partnerem pohádali! Překonáte to. A mezi námi, nebylo to naposledy…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat