Způsoby, jak můžete zachránit upadající vztah

05.11.2017 | Vztahy

Vztah na hraně? To je ten, nad kterým si lámete hlavu s tím, zda ho ještě máte nebo ne. Chcete tuhle svízelnou situaci rozlousknout? Nasaďte si červené plavky jako legendární Pamela a proveďte resuscitaci. Tahle se zachraňuje upadající partnerství!

Kdo by neznal ten tíživý pocit? Tak nějak víte, že váš vztah není ideální, ale zároveň si nechcete přiznat, že by měl skončit. Proč? Jak? Neexistuje! Říkáte si, že bude líp a že se všechno časem srovná, protože vás dva k sobě pojí neuvěřitelné množství věcí. Ale co když ani společné zájmy, přátelé nebo vize do budoucna nestačí? Pokud máte dojem, že jde vaše partnerství ke dnu, zkuste čtyři záchranné tipy, které nejčastěji všemožní odborníci od koučů po po psychology doporučují těm, komu teče do bot.

Identifikujte problém

Nemůžete opravovat něco, o čemž nevíte, kde to má bolístku. Proto požádejte protějšek o konzultaci a prvotně se snažte zjistit, v čem je váš problém. Jedná se o vyčpělost vztahu jako takového, či nízkou frekvenci milování? Stěžuje si váš Marek, že jste obětmi stereotypu, který váš vztah doslova ničí? Identifikujte to, co mezi vás vráží rozchodový klín!

Zjistěte vaše zaujetí

Poté, co dojdete k prozření a konečně pojmenujete váš problém, zeptejte se jeden druhého, jak to vidíte. Doopravdy oba máte zájem upadající vztah zachránit? Jste připraveni na to, že se jedná o tvrdou práci, vytrvalost a dostatek času? O těchto faktorech je nutné mluvit!

Kdo není ochotný omezit svůj osobní prostor a vystoupit si ze své komfortní zóny, ten pravděpodobně o nějaké znovuobnovení lásky nestojí. Na to ale přijdete jedině tak, že si sednete naproti sobě, podíváte se jeden druhému do očí a upřímně si nalijete čistého vína.

Mějte strategii

Zdá se, že Lukáš, Michal nebo Pavel má chuť v tomhle partnerství zůstat? Skvělé. Pak potřebujete plán. Každý přidejte „do placu“ pár svých přání. Co podle vás vztah zachrání? Je to více párových aktivit, nebo snad důvěrností? Nutně se nemusí jednat o velké věci, vždyť i malé změny se počítají. Důležité je přece hlavně to, že jste k inovacím nebo plánům svolní a ochotní je vyzkoušet.

Dodržujte dohodu

Jistě, na vztah musejí být dva, ovšem vy máte kontrolu převážně nad svým vlastním chováním, tak se podle toho snažte řídit. Požádal vás partner, abyste si na sebe udělali čas každou sobotu večer? Pokuste se dodržovat dohodu, a taky doufejte, že i on do vašeho vztahu investuje stejně. V opačném případě budete pravděpodobně muset upadající vztah přehodnotit a možná ho i jednou provždy rozpustit. Do té doby se ale snažte podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat