V sedmadvaceti nastává první velká životní krize

20.11.2017 | Vztahy

Zhruba kolem pětadvacátého roku života zažívají mladí lidé první velké úspěchy v kariéře. A najednou mají pocit, že jsou hvězdami, na které čeká celý svět. Jenže už za dva roky dojde k obratu. Vyplývá to z analýzy uživatelů profesní sociální sítě LinkedIn.

Pohled zpět

Dvaasedmdesát procent uživatelů – a průzkum byl proveden mezi britskými členy – zažívá velký zvrat v kariéře zhruba v sedmadvaceti letech. Tehdy přehodnocují své úspěchy i směrování v životě a zažívají frustraci.

Sedmapadesát procent mladých má v sedmadvaceti pocit, že nedělá to, co by v životě dělat chtělo, stejný počet má pocit, že nepostupuje na kariérní stupnici dost rychle, a šestačtyřicet procent si uvědomí, že dalo přednost práci před osobním životem, což je najednou dost nepříjemné.

Pod tlakem

„Dnešní dvacátníci cítí velmi intenzivní tlak společnosti, že by se v tomto věku už měli dostat na trh s nemovitostmi, dobře orientovat ve složitém pracovním prostředí, zvládat složité osobní vztahy, a přitom čelí poněkud rozmazanému vnímání reality prostřednictvím sociálních sítí. Vědecké studie naznačují, že klíčovými problémy mladých mezi osmnácti a pětatřiceti roky jsou zmatená identita, vnitřní konflikt mezi nastavenými očekáváními versus dosaženými cíli a nejistota,“ míní klinický psycholog doktor Alex Fowke v rozhovoru pro deník Metro.

Krize čtvrtiny života prý není nic neobvyklého a psychologie ji zná dobře už dlouho. Průměrně pak tato krize trvá asi rok.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat