Přitažlivost k opačnému pohlaví určuje vaše DNA

10.02.2018 | Vztahy

Věříte na osud s tím, že právě on vás „poslal“ do náruče vašeho protějšku, v níž jste šťastná jako blecha? I když to vůbec nezní špatně, takhle růžové to není. Vztah nemáte díky náhodě, ale genům!

Jistě si vzpomínáte na ten osudný den, kdy jste potkali svého partnera. Co vás na tomhle konkrétním muži tolik zaujalo? Byly to snad jeho oči, vrozená elegance, smysl pro humor, nebo snad přátelská povaha? Navzdory vašim roztomilým vzpomínkám to nebyla žádná z těchto jmenovaných věcí. Bohužel, skutečné tajemství přitažlivosti není romantické a už vůbec ne sexy. Za všechno totiž může vaše genetické kódování! Vítejte v realitě, kde představy o lásce na první pohled berou za své…

Flirtování pod taktovkou DNA

Závěry britské studie publikované ve vědecky zaměřeném magazínu Nature hovoří jasně. Vyplývá z nich, že každý člověk na světě má svůj jedinečný systém leukocytových antigenů (HLA), který pomáhá imunitnímu systému rozlišovat vlastní buňky od buněk nežádoucích (virů a bakterií). Kromě toho, že se tyto antigeny podílejí na imunitních reakcích těla, vám ale také hodně „kecají“ do randění. Asi vás nijak nepřekvapuje, že o téhle pravdivé stránce atraktivity není nikdy v romantických filmech ani zmínka, že? Každopádně je hodně zajímavé, jak to celé funguje.

Jsi úplně jiný? Já tě beru!

Výzkumníci oslovili celkem 254 náhodně vybraných párů a zaměřili se na jejich vzájemnou přitažlivost. Po sériích testů se ukázalo, že velmi odlišný komplex leukocytových antigenů mezi partnery úzce souvisí se sexualitou i zvýšenou touhou rozmnožování. Jinými slovy – to vaše geny stojí za tím, jak silně jste k opačnému pohlaví „vábeni“. Takže protiklady se vážně přitahují? Podle všeho ano. A jak!

Gen jako sexy parfém

Vědci na základě stejné studie rovněž zjistili, že mezi dvojicemi, které mají výrazně odlišné antigeny HLA, to jiskří i díky vnímání tělesných pachů. Zkrátka a dobře – čím rozdílnější bylo genetické kódování monitorovaných jedinců, tím více si páry navzájem „voněly“. Co si budeme namlouvat, i tohle je ve vztahu jako takovém dosti podstatné… Nebo snad máte jiný názor? Každopádně bychom se asi měli smířit s tím, že romantická láska není dílem náhody, ale má pádné vědecké vysvětlení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat