Ženy jsou doslova přitahovány k zadaným mužům

23.03.2021 | Vztahy

Je to tak trochu paradox. Muži, kteří jsou zadaní a věrní, jsou častěji terčem útoku žen toužících po milostném románku. Pokud takový muž podlehne, přestává být věrný. Jenže právě věrnost a to, že je s ním nějaká žena ochotná žít ve vztahu, ho činí velmi přitažlivým. Protože ženy touží po mužích, kteří jsou věrní a vlídní k ženám.

Tohle je přitom podle skotských vědců vlastní živočišným druhům už po miliony let.

Inspirace v přírodě?

Samice jsou silně přitahovány k věrným a zadaným samcům a snaží se je svést. Může to znít paradoxně, protože takový samec – tedy ten, který podlehne – přestává být věrným. Ale pokud je věrný a zadaný, má nejlepší geny, které chce svádějící samice předat svým potomkům.

Muži se také stávají výrazně atraktivními, pokud jsou oblíbení u žen a dokonce zadaní. Pokud jsou totiž mezi ženami populární, znamená to, že se k nim chovají vlídně. A pokud jsou zadaní, naznačuje to, že jsou zodpovědnější a méně si užívají promiskuitní svobody.

Relativní atraktivita

Předchozí studie naznačovaly, že ženy si vybírají muže, kterým dávají přednost jiné ženy, protože když jsou tito muži už ve vztahu, budou mít dobré vlastnosti, třeba vlídné chování, což nelze odhadnout ze vzhledu. U některých druhů ptáků a ryb pozorujeme, že mnoho samic si vybírá k páření stejného samce, což naznačuje, že také ženy kopírují to, kdo se jim líbí. Naše studie naznačuje, že kopírování chování druhých je užitečné v každé oblasti života, což může zahrnovat to, kde žijeme a co jíme,“ uvedla doktorka Catharine Cross z University of St Andrews v rozhovoru pro deník The Mail.

Ta v experimentálním výzkumu prokázala, že ženy hodnotí jinak atraktivitu mužů, když nejsou ovlivněny hodnocením jiných žen. Ale jakmile znají názor jiných žen, jejich hodnocení se o čtrnáct procent změní směrem ke shodě s jinými ženami.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat