Bolestivý rozvod. Rady terapeutů, které vám pomohou se s ním vyrovnat

23.02.2018 | Vztahy

Rozvod je vždy bolestivý, ať už za něj může jeden, druhý či oba. Co si v takové chvíli počít? Tyto odborné tipy mohou pomoci někomu, kdo se vydá na cestu k novému životu. Hlavně hlavu vzhůru!

Podle statistik se lidé nejčastěji rozvádí po třech až pěti letech. Je však jasné, že tahle nemilá zkušenost může udeřit kdykoli, jakkoli a u kohokoli. Taky jste se náhle ocitli ve světě rozvedených, tedy singlů, kteří nevědí, kam ubírat svůj život? Zkuste rady terapeutů!

Začněte odpouštět svému ex

Jakmile to bude možné, měli byste zahájit proces odpuštění vůči vašemu bývalému partnerovi. Vezměte to přes vztek, pláč i křik, ale hlavně mu po vyprchání všech svých silných emocí tam uvnitř sebe sama odpusťte. Za to, že vás opustil, za to, že sliboval hory doly… Udělejte to, posunete se o kousek dál.

Přestaňte se litovat a obviňovat

Rozvod mnohé lidi inspiruje k balancování a přezkoumávání samé podstaty vztahů a osobních chyb. Nedovolte, abyste se stali obětí vlastních výčitek. Pokud dokážete odpustit bývalému partnerovi, je možné tenhle proces úlevy aplikovat i na sobě. Uznejte minulost, přijměte ji a současně pomalu začněte plánovat, co bude dál. Sebetrýznění rozhodně není nutné!

Oprostěte se od minulých dní

K tomu, aby člověk mohl jít dál, musí mít prostor. Pakliže svého ex sledujete na sociální síti, navštěvujete jeho oblíbená místa, nebo se na něj vyptáváte u společných přátel, zapomenete žít svůj vlastní život. Přijdete o šanci rozhodovat o náplni dne. A to je tak demotivující! Nechte Pavla Pavlem, buďte sami sebou. V případě, že máte děti a pochopitelně nechcete bránit jejich kontaktu s tatínkem, vezměte rozum do hrsti, neohlížejte se zpět, jen zařizujte vše potřebné.

Nesoutěžte

Co se týče konkrétně dětí, není neobvyklé, že jeden rodič chce toho druhého trumfnout a být lepší. Tahle soutěž je nezdravá nejen pro vaše děti, ale i pro vás. Jedná se totiž o stres rozsévaný na všechny strany. Zachovejte chladnou hlavu, nenechte se vtáhnout do světa intrik a pokud možno zachovejte komunikační linii se svojí bývalou láskou. Děti z toho vynechte – za každou cenu.

Myslete pozitivně

Negativní myšlenky nahraďte pozitivními. Berte to tak, že staré končí, nové začíná. Jestli se utápíte v depresích, navštivte terapeuta, nebo se vypovídejte kamarádce. Každá situace má své řešení.

Pečujte o sebe

Rozvod je někdy tak náročný na čas a psychiku, že ženě nezbývá čas na to, co jí dělá dobře. Manikúra, kadeřník, masáže? Dopřejte si trochu toho rozmazlování a poznávejte, že život může být hezký i bez partnera. Kupte si nové prádlo, cvičte, nechte si prodloužit vlasy, pokud o tom celý život sníte.

Najděte si nové přátele

Ne, že by na těch starých bylo něco špatného, ale stýkat se s lidmi, kteří vás a ex znali jako pár, může být minimálně pár týdnů po rozvodu frustrující. Najít si pár nových známých je osvěžující. Můžete u nich najít radu i podporu, a to je něco, co se v těžkých chvílích hodí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat