Poprvé u tchyně. Na co je dobré se připravit dopředu

15.03.2018 | Vztahy

Jste s partnerem či partnerkou už nějakou chvíli spolu, a tak je na čase, aby vás poznala také jeho či její rodina? Nejspíš vás tedy čeká obligátní a veskrze oficiální nedělní oběd. A i když jeho průběh či výsledek nemáte tak docela ve svých rukou, jsou věci, jež je dobré vědět dopředu.

Jak říká jisté české klišé, kdo je připraven, není překvapen. Ona totiž některá překvapení nemusejí být druhou stranou vnímána pozitivně. A některá (například nevhodná konverzační témata apod.) mohou vést k nepříjemných chvílím. Přitom právě ty mohou nezvratně poškodit první dojem, který na jeho či její rodiče uděláte (a naopak, který oni zanechají ve vás).

Co je tedy dobré vědět předem?

Cenné osobní informace

Co partnerovi či partnerčini rodiče vědí o vás a vašem vztahu? Mají tušení, že se po dvou týdnech chystáte sestěhovat do jednoho bytu? Že jste se tajně zasnoubili? Že máte doma řádku dětí z předchozího vztahu? Citlivá osobní témata by jistě neměla být tajemstvím, nicméně jejich sdělení si zaslouží jistou úroveň. Neměla by být zmíněna omylem, mezi řečí při chválení polévky.

Malá rodinná tabu

S partnerem/partnerkou jste si řekli o sobě a svých rodinách vše, co jste mohli. Ale to neznamená, že to bude příjemné také rodičům! V téměř každé rodině je téma, o němž se zkrátka nehovoří. Ať už je to například alkoholismus tety z Krkonoš, obří dluhy bratrance z druhého kolene nebo dávná nevěra budoucího tchána, je dobré o tom vědět, abyste nepřivedli partnerovy/partnerčiny rodiče (a tím i sebe) do rozpaků.

Nápadná láskyplná gesta

Především zpočátku vztahu se zdá, jako bychom se partnera/partnerky nemohli nabažit a doslova se od sebe nemůžeme odtrhnout. Ale to nemusí být zas tak příjemné lidem ve vašem okolí. Je dobré vědět, jak vnímají otevřené projevy lásky jeho/její rodiče. Bylo by jim trapně, pokud by byli svědky toho, jak líbáte jejich dceru/syna, nebo by byli naopak znepokojeni tím, že jste se s partnerkou/partnerem za celé odpoledne, kdy jste byli u nich, ani nedotkli?

S tím souvisí ještě jedna věc. Jestliže budete u svých potenciálních budoucích příbuzných přespávat, ujistěte se, že jim nevadí, když budete pod jejich střechou s jejich dcerou/synem sdílet postel. Ano, ještě se najdou rodiče, kterým to není úplně příjemné. A vy to jednu noc bez partnera/partnerky vydržíte!

Rychlé prolomení ticha

Znáte to. Ať se snažíte, jak se snažíte, občas se prostě konverzace zasekne. A nastane trapné ticho. Zaměstnání rodičů – ať už bývalé nebo současné – je skvělým rématem k hovoru, když už všechna ostatní tak nějak dojdou. Není od věci si tedy dopředu zjistit, čím se vaši hostitelé živili či živí.

Dalším záchranou mohou být také jejich koníčky. Platí pro ně to, co pro práci – pokud jsou třeba nadšenými turisty, hned máte o čem mluvit. A úplně nejlepší je, pokud se v nějaké zálibě shodnete. To vám přidá nějaké ty plusové body, jež rozhodně nejsou k zahození...

Výbušné politické přesvědčení

A teď spíše z opačného soudku. Není nic snazšího, než se dostat do konfliktu kvůli politice. Nevadí, že máte odlišný politický názor, ale není nutné zakončit nedělní oběd hádkou na téma „proč jsou, milý pane Nováku, politici té strany, kterou volíte, totální blbci“. Takže budete-li vědět, jak jsou na tom s politickým přesvědčením partnerovi/partnerčini rodiče, můžete se nepříjemné přestřelce nad pečeným kuřetem vyhnout (nebo ji alespoň zvládnout bez zbytečných emocí).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat