Co je dobré stihnout, než si řeknete své svatební ano

17.03.2018 | Vztahy

Pamatujete na český film Svatební cesta do Jiljí, kde Josef Abrhám a Libuše Šafránková „prověřují“ svůj vztah při nejrůznějších nástrahách „předsvatební cesty“? Pak vězte, že to vůbec není špatný nápad. Ovšem společné cestování její tím jediným, co není od věci zkusit, než se rozhodnete pro svatbu.

Co vám pomůže vidět partnera či partnerku v jiném světle a odhalí i stránky jejich osobnosti, jež normálně na povrch nevyplouvají?

Společné bydlení

Ačkoli praxe, že se k sobě dvojice sestěhovala až po svatbě, je ve většině případů dávno minulostí a většina párů spolu bydlí i před svatbou, nevyplatí se soužití ve společné podceňovat. Už jen proto, abyste měli jasnou představu, co všechno budete muset „slaďovat“ a jakými zlozvyky vás bude partner/partnerka vytáčet (a vy jeho/ji). Chce to občas čas…

Společná dovolená

Už jsme to nakousli v úvodu – dovolená je příležitostí, jak se „vytrhnout“ z běžného prostředí do mikrosvěta, kde jste odkázáni pouze jeden na druhého, musíte řešit neobvyklé problémy i případné spory. Jak bude partner/partnerka reagovat, když vám v hotelu sdělí, že nějak nemají váš pokoj? I to vám hodně napoví.

To je moje rodina

Je jasné, že když plánujete svatbu, byli jste minimálně představeni partnerovým/partnerčiným rodičům a sourozencům. Jenže to by nemuselo tak docela stačit. Vzhledem k tomu, že rodina i nadále zůstává důležitou součástí každého z nás, i když si jsme vdané nebo ženatí, vyplatí se začít pracovat na vztazích s novými příbuznými, především budoucí tchyní a tchánem.

Společný mazlíček

A co takhle pořídit si společně psa nebo kočku (případně jiné zvíře, pokud například víte, že nebudete moci pravidelně venčit apod.)? Starost o mazlíčka znamená společnou odpovědnost. A také důkaz, že jste oba připraveni k závazku. Což se hodí.

Co bude za pět let

Těžko můžete se svou drahou polovičkou věštit z křišťálové koule, ale rozhovor o budoucnosti (nejen té po svatbě) byste neměli odkládat. Jsou vaše představy o ní s partnerovými/partnerčinými shodné? A co témata, kde se rozcházíte – jsou tak zásadní, aby ovlivnila celý váš vztah, nebo se na nich dá pracovat?

Finanční náležitosti

A když už jsme u rozhovorů na vážná témata, není od věci zmínit i ten o penězích. Uvážíme-li, že vedle výchovy dětí jsou to právě finance, jež na žebříčku důvodů k hádkám zabírají první příčky, vyplatí se je probrat co nejdříve.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat