Komentáře k článku

Jarda 16.12.2018

Žil jsem 9 let s dívkou dle mých představ. 27 července 2017 se odstěhovala a 15 září 2017 se vdala. Dodnes mě to mrzí.

Jsem ve vztahu s jedním mužem již spoustu let.Nikdy bych nesnesla násilí

helus 19.03.2018

Rozvod je vždy těžká věc.Nejvíce trpí děti.

Amanita Pantherina 19.03.2018

Někomu se po rozvodu uleví, jiný je z něj na prášky. S dětmi je rozvod určitě těžší, ale pokud jsou už dospělé proč udržovat něco, když to nefunguje a navíc se snaží jak blbec jen jeden.

Jarda 19.03.2018

Rozhodnout se rozvést a zničit třeba i celou rodinu je závažnější než se rozhodnout s někým začít žít.

Jana 18.03.2018

Rozvod se dnes pojímá jako něco, co zhruba v padesáti procentech sezdaných párů následuje. Je to prostě snadný útěk z něčeho, co nám nevyhovuje. Stal se již společenskou normou. Je daleko snažší psát o problémech, které před rozvodem a po něm nastanou, než jak takovým problémům předcházet. Lidé dnes většinou začínají soužití později než dříve, jsou tak pak méně přizpůsobiví a mají svůj zažitý styl života, který neradi opouštějí a vysoké nároky na partnera. Neřku-li, když do toho ještě příjdou převratné životní situace, jako je narození dítěte, ztráta zaměstnání, smrt rodičů , finanční potíže apod. což nejsou již schopni unést. Děti pak nevidí soulad v rodině, což si nesou do dalšího života. Nejspíše se pak situace opakuje i v další generaci, děti vlastně nevědí, jak má rodina vypadat. Všichni mladí lidé se vzdělávají v různých oborech, ale jak s někým žit v manželství je nikdo nenaučí.

Katka 18.03.2018

Mě vždycky vadilo, že se na rozvod pohlíží jako na stigma. Rozvodovost je brána negativně, radši se společnost chlubí lidma, kteří spolu žijí nešťastně v manželství. Naopak si myslím, že rozvést se chce spoustu odvahy. Není to jen tak, naprosto si změnit život a riskovat. Na druhou stranu je třeba si rozvod opravdu promyslet. Jestli by se neshody raději neřešily jednodušeji. Unáhlený rozvod je taky blbost.

konatovka 18.03.2018

Jsem ráda, že jsem nikdy nebyla rozvedená, žiji již spoustu let s jedním manželem. Musí to být velmi nepříjemné, hlavně se s tím smířit. :-O

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat