Komentáře k článku

konatovka 18.03.2018

Jsem ráda, že jsem nikdy nebyla rozvedená, žiji již spoustu let s jedním manželem. Musí to být velmi nepříjemné, hlavně se s tím smířit. :-O

Katka 18.03.2018

Mě vždycky vadilo, že se na rozvod pohlíží jako na stigma. Rozvodovost je brána negativně, radši se společnost chlubí lidma, kteří spolu žijí nešťastně v manželství. Naopak si myslím, že rozvést se chce spoustu odvahy. Není to jen tak, naprosto si změnit život a riskovat. Na druhou stranu je třeba si rozvod opravdu promyslet. Jestli by se neshody raději neřešily jednodušeji. Unáhlený rozvod je taky blbost.

Jana 18.03.2018

Rozvod se dnes pojímá jako něco, co zhruba v padesáti procentech sezdaných párů následuje. Je to prostě snadný útěk z něčeho, co nám nevyhovuje. Stal se již společenskou normou. Je daleko snažší psát o problémech, které před rozvodem a po něm nastanou, než jak takovým problémům předcházet. Lidé dnes většinou začínají soužití později než dříve, jsou tak pak méně přizpůsobiví a mají svůj zažitý styl života, který neradi opouštějí a vysoké nároky na partnera. Neřku-li, když do toho ještě příjdou převratné životní situace, jako je narození dítěte, ztráta zaměstnání, smrt rodičů , finanční potíže apod. což nejsou již schopni unést. Děti pak nevidí soulad v rodině, což si nesou do dalšího života. Nejspíše se pak situace opakuje i v další generaci, děti vlastně nevědí, jak má rodina vypadat. Všichni mladí lidé se vzdělávají v různých oborech, ale jak s někým žit v manželství je nikdo nenaučí.

Jarda 19.03.2018

Rozhodnout se rozvést a zničit třeba i celou rodinu je závažnější než se rozhodnout s někým začít žít.

Amanita Pantherina 19.03.2018

Někomu se po rozvodu uleví, jiný je z něj na prášky. S dětmi je rozvod určitě těžší, ale pokud jsou už dospělé proč udržovat něco, když to nefunguje a navíc se snaží jak blbec jen jeden.

helus 19.03.2018

Rozvod je vždy těžká věc.Nejvíce trpí děti.

Jsem ve vztahu s jedním mužem již spoustu let.Nikdy bych nesnesla násilí

Jarda 16.12.2018

Žil jsem 9 let s dívkou dle mých představ. 27 července 2017 se odstěhovala a 15 září 2017 se vdala. Dodnes mě to mrzí.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat