Nenápadná znamení strmě upadajícího vztahu

17.11.2023 | Vztahy

Třeba se ani tak často nehádáte, jste si věrní, trávíte spolu plnohodnotný čas, staráte se o domácnost a děti společnými silami… A přece máte pocit, jako by s vaším vztahem nebylo něco v pořádku. Občas na velké problémy ukazují skryté maličkosti, jež člověk snadno přehlédne.

Čeho je dobré si všímat?

Chůze ve dvou

Je to zajímavé, ale dvojicím, kterým to v partnerství klape, to klape také v chůzi. Respektive když jsou spolu, pěkně sladěně vyšlapují bok po boku, přirozeně se jeden druhému přizpůsobí, aby žádný z partnerů nezůstával pozadu. Zkrátka je na ně radost pohledět, i když jsou třeba jen na nákup!

Spolu, ale od sebe

Podobně jako neladící chůze může na problémy ve vztahu ukazovat i vzdálenost mezi partnery, pokud například stojí vedle sebe. Intimní zóna, do které si pouštíme jen ty nejbližší, je přibližně 50 centimetrů okolo nás. Pokud ale partneři stojí od sebe mnohem dále, možná je něco špatně…

Zorničky jako vždy

Pokud se k době přiblíží dva lidé, kteří se milují a přitahují se, instinktivně se jim rozšíří zorničky. Tuhle reakci nijak neovlivníme, máme ji zkrátka v genech. Z toho ovšem také vyplývá, že pokud se zorničky partnerů ani nepohnou, může to znamenat, že tělesná touha mezi nimi jaksi vyprchala.

Ignorace místo konverzace

Když spolu dva lidé mluví, měli by si navzájem věnovat veškerou pozornost. Ovšem pokud některý z nich uprostřed konverzace například vytáhne mobil a začne pročítat maily nebo kontrolovat Facebook, je to jasné znamení nezájmu. A ten do láskyplného vztahu založeném na respektu k druhému jaksi nepatří…

Odlišné výrazy

Partneři, kteří jsou na sebe „naladěni“, nezřídka odrážejí v obličeji vzájemné emoce. Například prožívá-li jeden z nich viditelně smutek, toho druhého zastihnete se stejným výrazem (i když se jej smutná událost vysloveně osobně netýkala). Proto vidíte-li dvojici, kde je jeden z partnerů třeba ve stresu, zatímco ten druhý se očividně dobře baví, není to dobré znamení.

Teď mluvím já

Základem každého vztahu je komunikace. Ovšem i ta by měla mít svou „štábní kulturu“. Zatímco jeden mluví, druhý mu naslouchá a pak se role vymění. Pokud ale rozhovory mezi partnery představují spíše souboj v to, kdo vydrží déle mluvit přes druhého, je jasné, že tady komunikace vázne.

Zdroj: www.time.com/5373451/break-up-someone-love/, www.brides.com/how-to-know-when-a-relationship-is-over-4164309






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat