Nejen postava rozhoduje o kráse. Chůze a pohyby upoutají mužskou pozornost stejně jako tvar těla

26.06.2018 | Vztahy

Způsob chůze a pohyby těla jsou pro ženu stejně důležité, když chce upoutat pozornost mužů, jako tvar jejího těla. Potvrdili to evoluční psychologové z Anglie, podle nichž je sice postava tvaru přesýpacích hodin u žen nejatraktivnější, ale způsob chůze a ladnost pohybů může její sexuální přitažlivost zvýšit či snížit.

Nejde jen o křivky

„Kombinace útlého pasu, kulatých boků a zadku a štíhlé postavy byla dlouho uváděna jako nejdůležitější znak ženské atraktivity, ale vyšlo najevo, že způsob, jímž se žena pohybuje, je stejně důležitý. Většina předchozích výzkumů, která se zabývala tím, co činí tělo přitažlivým, se opírala o fotografie. Ale ve skutečném životě vidíme potenciální sexuální protějšek v pohybu. Pohyb je klíčovým rysem námluv stejně jako tanec. Výzkumy dokazují, že žena je přitažlivější, když výrazně pohupuje boky a dělá malé krůčky,“ tvrdí doktor Ed Morrison z University of Portsmouth.

Jeho tým provedl experimentální výzkum. Nejprve natočil několik žen při chůzi a pomocí počítače tento pohyb analyzoval. Pak vytvořil různé modely pohybu, v nichž nebyla patrná postava, tedy její tvar.

Boky v pohybu

Muži měli hodnotit tyto modely pohybu s ohledem na sexuální přitažlivost. Tím byla vyloučena možnost hodnotit atraktivitu na základě tvaru postavy či jiných fyzických vlastností.

Jako nejpřitažlivější byl muži hodnocen pohyb, v němž žena pohupuje výrazně svými boky a dělá malé krůčky.

„Výsledky dokazují, že pohyb je stejně důležitý jako statická měřítka v odhadování přitažlivosti ženy, což bylo překvapivé, protože zkušenosti z běžného života naznačují, že člověk může odhadnout atraktivitu člověka jen podle fotografie. Nevím jistě, proč je určitý typ chůze přitažlivější, ale může poskytovat informace o kondici a věku ženy, což jsou klíčové vlastnosti pro odhadování reprodukčního zdraví,“ tvrdí doktor Morrison.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat