Gentlemani na vymření. Proč se z nich stávají peciválové?

26.05.2018 | Vztahy

Dnešní muži se už na první pohled odlišují od svých předchůdců, na které byly odjakživa zvyklé naše mámy či babičky. Už dávno většina z nich nenosí nad ženami deštníky, neoblékají je do kabátů, ani je nedoprovázejí ke dveřím jejich domů. Představa, že by měl dnešní muž žádat o ruku své milé její rodiče, je pro leckoho taktéž úsměvná. I kdyby se jich ptal, co by ve skutečnosti změnilo něco na faktu, že si svou vyvolenou i tak vezmou?

Nadáváme na muže a jejich novodobou pohodlnost. Zamysleli jste se však někdy nad tím, z čeho vůbec pramení? My ženy si často myslíme, že do své lenosti jednoduše dorostli. Co když to tak ale ve skutečnosti není?

Samostatnost žen

Nejen muži, ale i ženy se neuvěřitelně změnily. Víme, co potřebujeme, co chceme, umíme si vydělat téměř stejné peníze jako muži, chceme být  nezávislé a ve všech oblastech života dokazujeme, jak dokonale se o sebe umíme postarat. Sice jsme se nejspíš nikdy neměly lépe, na druhou stranu tím ale vzniká zásadní problém. Naše samostatnost odstavila muže na druhou kolej.

Pokud se o sebe dokážeme postarat samy, zaplatit si nájem nebo si zvládneme vzít hypotéku, jakou roli v našem životě zastanou muži a proč by se vlastně vůbec měli snažit?

Je to o přístupu

Emancipace je nezbytnou součástí vývoje a množství situací si ji nezbytně žádá. Všechno má však své hranice, a proto bychom muže měly nechat být muži. Ať bojují, snaží se, nenahazujme jim udičky. Je skvělé, když se žena o sebe dokáže postarat sama a nepotřebuje k tomu muže. Gentlemani však nevymřou pouze tehdy, pokud je i přesto, že je existenčně nepotřebujeme, budeme stále chtít a vyžadovat. Jen tak se z nich totiž nestanou pohodlní lenoši.

Nechte ho, ať za vás v restauraci zaplatí, pomůže vám do kabátu, otevírá vám dveře, a i když někdy nebude úplně třeba, zavolejte si i tak na pomoc svého milovaného. Muži mají rádi, když vědí, že je potřebujeme, tak jim ten pocit dopřejte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

17 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:52
190 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:49
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat