Význam snů o bývalém partnerovi

17.11.2023 | Vztahy

Sny o bývalých partnerech a partnerkách jsou poměrně běžné, ale moc se o nich nemluví. Co takové sny znamenají? Podvědomou touhu se k předchozímu vztahu vrátit? Ve většině případů tomu tak není. Sny o ex spíše poukazují na něco jiného, že v současném vztahu není určitá kvalita, která byla přítomna v tom předchozím.

„Sen o bývalém neznamená nutně, že je člověk stále do něj zamilovaný, ale opravdu může naznačovat, že určité kvality bývalých partnerů chybějí v současném životě či vztahu,“ vysvětluje psycholožka Theresa Cheung, absolventka Cambridgeské univerzity, jež se významem snů dlouhodobě zabývá.

Pokud se sny o bývalém či bývalé opakují a člověk má jistotu, že v bdělém stavu k němu či k ní nic necítí, pak by měl pátrat po tom, co z předchozího vztahu mu chybí. A také si uvědomit, že žádný člověk není schopen druhému poskytnout vše. A že chybět tak nějak může vždy něco.

„Mnoho lidí sní o své první lásce, například, ale to neznamená, že by ji měli vyhledávat na Facebooku, spíš by měli do svého života zapojit znova mladistvé vášně nebo do současného vztahu vnést více života, který tam může chybět,“ dodává Cheung v rozhovoru pro deník The Star.

Kdy se přece jen vrátit

Ovšem i bez ohledu na sny mohou existovat situace, kdy není od věci návrat k partnerovi či partnerce zvážit. Které to jsou?

Možná, že když jste se potkali, léčila jste si zrovna rány z předchozího, nevydařeného vztahu. A i když jste se zamilovala, nedokázala jste se novému muži svého života pořádně otevřít, projevovat city, protože jste se bála, že vám zase partner ublíží. A tak vztah ztroskotal. Jenže teď máte jasno – milujete ho a on vás. Tak proč se zas nedat dohromady?

Často se také stává, že se lidé rozejdou, aniž by vlastně zvážili, o co mohou přijít. Možná to také znáte. Dlouhé roky vám to klapalo, ale pak vám do života vstoupil jiný muž nebo jste se pohádali kvůli maličkosti a z ničeho nic jste vztah ukončili. Jenže najednou zjišťujete, jaká to byla chyba! Jak moc vám bývalý partner chybí, jak se bez něj trápíte, co všechno pro vás znamená. Pokud se ani jeho city k vám nezměnily, je čas si dopřát druhou šanci!

A do třetice. Možná jste se s partnerem/partnerkou rozešli v nevhodnou dobu. Respektive jeden z vás zrovna řešil nějakou závažnou událost v životě (rodinné trable, potíže v práci, krizi spojenou s věkem apod.), a tak mu už příliš času na budování vztahu nezbývalo. Následoval rozchod, i když jste se vlastně nikdy nepřestali milovat. A najednou je bývalý partner zpět, problémy vyřešeny a připraven vás zahrnout láskou a pozorností. Vezmete ho zpátky? Je to jen na vás...

Zdroj: www.bustle.com/life/what-it-means-if-you-dream-youre-cheating-on-your-partner, www.theresacheung.com/media/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat