Za co byste nikdy neměli kritizovat lidi okolo vás

29.01.2019 | Vztahy

Lidé si často mezi sebou špitají na adresu nějaké třetí osoby. Hodnotí se vzhled, chování, životní úspěchy, ale také pihy na nose nebo špinavé boty. Lidé si zkrátka najdou vždy něco, co mohou na ostatních kritizovat. Jsou ale věci, za které byste nikoho hodnotit neměli.

Za to, koho milují

Má partner vaší známé křivý nos, pleš, je o hlavu menší než ona, ráčkuje nebo šilhá? Tak vám do toho nic není. Když se nad tím zamyslíte, jste vlastně vy tím ubožákem, který nemá pochopení pro nedostatky druhých. Vysmíváte se přátelům za jejich protějšky, ale jim je s nimi dobře z prostého důvodu – nejsou povrchní a milují je.

Jak se oblékají

Jedna věc je potkat na zastávce člověka, který je skutečný exhibicionista a jeho model upoutá pozornost na sto honů. Potom je celkem normální, že udiveně civíte, nebo vás to rozesměje. Jenže tito lidé s tím počítají. Pokud však hodnotíte kolegyni z práce, která se cítí pohodlně v károvaném kostýmku, který se zrovna vám jeví jako z jiné doby, raději mlčte. Oblečení je odrazem osobnosti a každý se strojíme tak, jak je nám pohodlné a přiměřené naší povaze. Pokud s tím máte problém, nedívejte se.

Co je baví

Že někdo rád maluje keramiku, druhý sbírá kameny, třetí si hraje na superhrdiny… Lidských zájmů je obrovská spousta a každého z nás uklidňuje a baví něco jiného. Nikdy se nikomu nevysmívejte, že prosedí hodiny u řeky s prutem nebo že chodí na břišní tance, přestože má výraznou nadváhu. Je to jejich věc a vy to respektujte.

Že něco neví

Říká se, že učený z nebe nespadl, ale často se lidé skupinově vysmívají někomu, kdo nepochopil nebo nevěděl něco, na co byl dotazován, místo toho, aby ho slušně poučili a pomohli mu rozšířit obzory. Ale ono na ně taky jednou dojde.

Že vás odmítnou

Nezlobte se na někoho, kdo vám nechce vyjít vstříc. Uvědomte si, že když někoho žádáte o pomoc, s největší pravděpodobností se nacházíte v nepříjemné situaci. Jenže ve chvíli, kdy se do ní budete snažit někoho přibrat, můžete narazit na odmítnutí. Naučit se říkat „NE“ je základním kamenem pro spokojený život. Na konec, proč si dobrovolně pouštět k tělu potíže, které se mne netýkají? Naučte se to taky.

Pro nedostatek peněz

Vyděláváte za dva a vaše známá má v práci almužnu? To není důvod k tomu, abyste si takříkajíc někoho brali do pusy. Některým lidem stačí málo, druzí se spokojí s menším platem, ale jim příjemnou prací. A někdo jednoduše nemá na vybranou. Důvodů je mnoho, ale žádný z nich se vás netýká.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat