Ženy s hustým obočím jsou pro muže přitažlivější

09.02.2023 | Vztahy

Na tenké linie vytrhaného obočí zapomeňte a pinzetu hoďte do koše. Podle amerických psychologů jsou totiž naopak dámy s hustým obočím pro muže sexuálně mnohem přitažlivější než ty, které mají řídké obočí či ještě hůř vyrvané trichomy úplně domalovanou linku tužkou.

Proč se tedy ženy rozhodly k trhání obočí? Protože husté a výrazné obočí je přisuzováno mužům. Chtějí tedy vypadat ženštěji. Jenže. Husté a výrazné obočí mají ženy s vyšší hladinou pohlavních hormonů v krvi a sexuálně náruživější. Evolučně se pak tento symbol stal v očích muže silně sexuálně dráždivým. Ale podle amerických psychologů dávají přednost takovým ženám také pro dlouhodobý vztah.

Co se líbí pánům

Psychologové z Oakland University ve státě Michigan předložili tisícovce mužů fotky různých žen. Pánové měli hodnotit atraktivitu předkládaných tváří. Když pak autoři snímky analyzovali, zjistili, že nejvyšší hodnocení dostaly ženy s výrazným hustým obočím. „Hustší obočí u žen bylo muži upřednostňováno,“ potvrdila doktorka Lisa Welling.

Nejen krátkodobě

Ta ale míní, že vliv mají také současné módní trendy. Modelky jako Cara Delevingne se chlubí výrazným hustým obočím a mladé ženy je následují. Nicméně ze studie vyplývá, že tyto ženy jsou přitažlivější také pro dlouhodobé vztahy, nikoli jen na sex.

„Očekávali jsme, že ženy s hustým a výrazným obočím budou atraktivnější jen pro krátkodobé vztahy, protože husté obočí naznačuje vyšší hladinu testosteronu v krvi,“ tvrdí spoluautor doktor Justin Mogilski.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5078804/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat