On není normální! Proč se muži chovají jako slabomyslní

16.02.2019 | Vztahy

Kdekterou ženu občas napadne, že muži nejsou normální. Vás také? Tahle myšlenka prý vůbec není tak scestná, jak se jeví. Nedávný výzkum totiž naznačuje, že pánové mají sklony k dělání naprosto hloupých věcí!

Občas vám nad chováním vašeho partnera zůstane, jak se říká, rozum stát? Budiž mu odpuštěno, neboť vaše drahá polovička má zarážející vystupování zřejmě v genech. Alespoň s tímhle překvapivým tvrzením teď přišli odborníci, kteří naznačují, že dělat šílené věci je ve světě testosteronu naprosto v pořádku. Jak se na něco takového přišlo? Tak to byste neuhodli!

Muž rovná se hazardér?

Nalijme si čistého vína. Ti z Marsu mají neustále tendence povyšovat se nad svými něžnými protějšky. Moc rádi totiž opakují, že oproti nim umí lépe řídit, jsou inteligentnější a nerozbrečí je každá prkotina v televizi. Někteří nezapomínají zdůraznit ani vyšší výplatu, šikovnost ohledně domácích oprav, silnější vůli nebo smysl pro zachování tajemství. Ať už si o své jedinečnosti pánové myslí cokoli, pravdou zůstává, že se také častěji pouští do rizika, což opatrné ženy nedělají. Právě tato „chybička v systému“ vnukla vědcům myšlenku na hodně neobvyklou studii, přičemž cíl by jasně daný – zjistit, proč se téměř každý moderní chlapík mnohdy chová jako slaboduchý!

Jsem hňup, ale nemůžu za to

Nutno dodat, že k vypátrání pravdy experti zvolili šikovnou cestu, o jejímž průběhu i finálních poznatcích informuje časopis Britské lékařské asociace (BMJ Journals). O co šlo? Výzkumní pracovníci nahlédli do archivů a posvítili si na vítěze takzvaných Darwinovských cen za posledních 20 let. Jen na vysvětlenou, tato „soutěž“ každoročně oceňuje jedince, kteří provedli něco, co naprosto odporuje zdravému rozumu.

Pomyslnou medaili získal kupříkladu člověk, který se v nákupním vozíku nechal zapřáhnout za nákladní vlak. Patnáct minut slávy si užil i recidivista, jenž v balíčku poslal výbušninu. Nejenže na zásilku napsal zpáteční adresu, nenalepil na ni dostatek známek, takže pošta se mu obratem vrátila – a on ji otevřel. Takových nepochopitelných skutků specialisté posoudili celkem 318. A k čemu došli?

Kdo má svaly, s tím je potíž

Ve sledovaném období bylo mezi výše zmíněným počtem nominovaných „bláznů“ celkem 282 mužů a 36 žen. Takový nepoměr, v němž pánové zaujímají bezmála 89 %, hovoří asi za vše, viďte? A ke stejnému názoru dospěli i odborníci, kteří připouštějí, že naši otcové, manželé a bratři jsou tak nějak předurčení k tomu, že zkrátka dělají „pitomé věci“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat