Ženy chodí často na rande pouze kvůli večeři zadarmo

07.07.2023 | Vztahy

Až třetina mladých žen přiznává, že na rande s mužem ze seznamky jdou jen proto, že za ně zaplatí večeři. Než by seděly doma a musely si obstarat jídlo za své, nechají se pozvat mužem, o něhož nejeví pražádný zájem.

Psychologové z Azusa Pacific University zkoumali chování 820 mladých nezadaných žen, které chodí na rande s muži.

Platit, nebo neplatit?

Měřili v dotaznících a testech jejich osobnostní rysy, sledovali jejich názory na rovnost pohlaví a postoje k mužům a také to, jestli schvalují využívání mužů k placení za večeři.

Třetina žen to považuje za přijatelné či občas přijatelné. Dvě třetiny žen za nepřijatelné, z nichž asi jen třetina za naprosto nepřijatelné chování.

Chodící peněženka

Z analýzy osobnostních rysů – což ale není překvapením – vyplynulo, že ženy, které schvalují využívání mužů k placení za večeři, měly vysoké skóre v tzv. temné triádě – psychopatii, machiavelismu a narcismu.

„Několik rysů osobnosti z temné triády souvisí s podvodným a využívajícím chováním ve vztazích, mezi které patří náhodný sex, předstírání orgasmu nebo rozesílání osobních sexuálních obrázků cizím lidem… Žen, které ale využívají muže jen k placení večeří, může být víc, protože mnohé ženy lžou a nepřiznají, že se toho dopustily, protože chtějí mít prostě lepší image,“ míní sociální psycholog doktor Brian Collisson.

Zdroj: www.journals.sagepub.com/doi/10.1177/1948550619856308 - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat