Jakými vztahy si musíme projít, než narazíme na toho pravého

23.07.2019 | Vztahy

Jen málokdo narazí na svého životního partnera hned napoprvé. S postupem věku a získáváním zkušeností k sobě hledáme protějšky, které budou splňovat naše požadavky. Abychom ale věděli, co od svých poloviček chceme nebo nechceme, projdeme si často určitým typem vztahu. Které typy to jsou, a často se jim skutečně nevyhneme, než narazíme na toho pravého?

První láska

První lásku si pamatuje každý z nás. Nepočítejme mezi ně ale Pepíčky a Alenky ze školky. První skutečné zamilování s sebou přináší řadu poznání a emocí. Naučí nás síle citů, a to jak těch kladných, tak i záporných. Konce prvních vztahů bývají skutečně kruté a dokážou bolet neuvěřitelně dlouhou dobu. Ačkoli závěry podobných etap nebývají příjemné, musí si jimi projít většina z nás, aby nás naučili všemu, co je po emocionální stránce vztahu podstatné. Přestože jsou první prožívané city jedny z nejsilnějších, které v životě zažijeme, a mnohdy nám zlomí srdce na dlouhou dobu, častěji na první partnery vzpomínáme v dobrém, než ve zlém.

Nenaplněná láska

Další životní zkušenost, kterou si musíme projít, je láska neopětovaná či jinak nenaplněná. Člověk se musí naučit tomu, že nemůže mít cokoli, co si usmyslí a jen co se vymaníme z pocitů neštěstí, nám dojde, že pro šťastný vztah je zapotřebí lásky opětované. Ne, že bychom to nevěděli předtím, ale z nějakého důvodu tento typ „vztahu“ musíme prožít, aby nám to došlo.

Postelová láska

Mnoho lidí si na cestě ke skutečné lásce projde i několika postelovými aférkami. Zejména ženy mají ale sklony se do svých sexuálních partnerů bezhlavě zamilovávat, což může vést k dalším nenaplněným láskám. Muži s tím takové potíže nemívají. Někdy se prostřednictvím postele snažíme zahnat vzpomínky na ošklivé rozchody a pravda je, že to často skutečně pomáhá. Sex na jednu noc prožije alespoň jednou za život každý z nás.

Nevěrná láska

Poslední důležitou zkušeností, kterou si většina z nás při hledání životního partnera projde, je nevěra. Je jedno, ze které strany přijde, bohužel se ale nevyhýbá většině párů. Nevěra ale nepřináší do našich životů jen negativa. Naučíme se díky ní rozpoznat, co od člověka po našem boku čekáme. Lidé jsou nevěrní proto, že u jiných hledají to, co doma nemají, a jeden takový podvod nám dokáže v hlavě srovnat priority, kterými jsme si doposud nebyli jistí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat