Hádky poměrně dost okoření partnerský vztah

Nemáte pocit, že vám to doma trochu skřípe? Možná je to tím, že se s partnerem málo hádáte. Konfliktem totiž můžete upevnit vzájemnou harmonii a ještě odhalit skryté problémy, na jejichž vyřešení závisí vaše budoucnost.

Hádky nejsou jen přírodní památkou, jež sídlí v Plzeňském kraji, jsou také neodmyslitelnou součástí partnerských vztahů. Z dat (1) společnosti GfK, která se zabývá průzkumem trhu, vyplývá, že našinci se nejčastěji dostávají do konfrontace kvůli financím, vykonávání domácích prací nebo výchově dětí. I když by si jeden myslel, že výměny názorů jsou jasným důkazem, že něco je špatně, psychologové poukazují na jejich prospěšnost, přičemž apelují na to, abychom si s partnerem „vjeli do vlasů“ jednou týdně. Proč?

Ticho léčí. Ale neplatí to vždycky

Všechny problémy s láskou pramení z toho, že spolu lidé málo mluví. Mnozí pozornost i volný čas nesměřují ke svému protějšku, ale spíše k chytrému telefonu, tabletu či televizi. Spory jsou druhem potřebné komunikace, bez níž může hodně rychle vyhořet i ten zdánlivě nejpevnější svazek.

Nechte se rozpálit do běla. V zájmu svého zdraví

Špinavé oblečení povalující se na podlaze, zvednuté záchodové prkénko i nevynesený odpadkový koš. Dokážou vám takové věci doslova zvednout mandle? To je v pořádku. Je potřeba o tom mluvit, a dávat tak volný průchod svým emocím. Klidně i nahlas, často a bez výčitek! Nějak takhle to naznačují poznatky jisté americké studie, které informují o tom, že hašteřiví jedinci, jež se nebojí zdravého konfliktu, bývají všeobecně spokojenější a zdravější, neboť nejsou obětí stresových hormonů.

Mlčeti zlato? Jak kdy a jak kde

Na rozepře a trochu toho rodinného dramatu nedá dopustit ani vztahová terapeutka z americké Floridy Stephanie Sarkis. Ta po mnoha letech své praxe došla k přesvědčení, že sváry jsou vlastě nesmírně prospěšné, neboť odhalují zásadní problémy, o kterých se jinak nemluví. A čím dříve se vyřeší, tím více vzájemné harmonie to v budoucnu přinese. Taky pravda, nemyslíte?

Zdroj: (1) www.cambridge.org/core/journals/behavioral-and-brain-sciences/article/abs/why-do-humans-reason-arguments-for-an-argumentative-theory/53E3F3180014E80E8BE9FB7A2DD44049, názor autora - zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat