Omezený prostor nemusí omezovat i váš vztah

24 hodin denně být spolu ruku v ruce? Home office, zavřené bary a fitka, zákaz pořádání oslav a sešlostí a karanténa – koronavirus nás omezuje všechny. Ve vztazích ale může náhlá blízkost a vynucená společná přítomnost vést až k problémům. Pro většinu párů vůbec nic jednoduchého. Potřebujete poradit, jak přestát bez újmy tu náhlou extrémní blízkost?

Připomínejte si, že je to extrémní situace

Abyste spolu vycházeli bez problémů, je nejdůležitější si uvědomit, že situace je těžká pro vás oba. Sedíte spolu doma při home office bez takřka žádné možnosti se jeden druhému vyhnout – tak je zkrátka naprosto normální, že si dříve nebo později půjdete na nervy a budete reagovat podrážděně. Pokuste se být ke své drahé polovičce co nejvíce shovívaví, nakonec ani jeden z vás za tuhle situaci nemůže.

Domácí rande

Když už nemůžete nikam jít, udělejte si romantický večer doma. Zapalte svíčky, něco spolu uvařte, napusťte si vanu plnou bublinek, podívejte se spolu na pěkný film, namasírujte se…

Hrajte si

A co třeba partička šachu? Nebo raději karty? Poker? A nebo si klidně vezměte na pomoc elektronické hračky – nintendo nebo x-box. Uvidíte, že se spolu dobře pobavíte a uvolníte napjatou atmosféru.

Povídejte si

Právě teď, když nemáte kam zmizet a kde se jinde odreagovat, je důležité, abyste o svých pocitech co nejvíce hovořili. Řekněte si, co jeden a druhý potřebuje, aby se mohl cítit dobře a hledejte společnou cestu.

Motivujte se

Najděte si na každý den nějakou metu, které musíte dosáhnout. Třeba se naučit 30 slovíček nebo 15 minut meditovat, udělat 30 kliků, cokoli, co můžete zvládnout oba dva. A když to navíc budete dělat spolu, bude vaše motivace o to větší.

Čas pro mě

Domluvte se na tom, že každý den budete mít možnost strávit nějaký čas o samotě. Čas, kdy se nebudete rušit a budete dělat jen to, co chcete jen vy.

Rozdělte si úkoly

Když jste teď doma oba, měli byste se také oba starat o to, aby jste měli čisto, uklizeno a hezky. Sestavte si plán na údržbu domácnosti, ve kterém si úkoly spravedlivě rozdělíte. Ušetříte si tak spoustu nepotřebných diskusí a hádek.

Vyprávějte o práci

Když už váš milý nebo milá pracuje doma, využijte této příležitosti dozvědět se o jeho práci více. Co vlastně celý den v práci musí udělat? Nebo se ho zeptejte na radu ohledně vaší práce. Někdy jiný úhel pohledu může hodně pomoci.

Zůstaňte optimisti

Samozřejmě je tento stav všechno ostatní, jen ne vtipný, ale sedět kvůli tomu v koutě a brečet nejenže ničemu nepomůže, ale ještě situaci zhorší. Být zavřený s někým, koho milujete, je pořád lepší než být zavřený sám, i když si někdy lezete na nervy. Máte se komu svěřit, někoho, kdo vám je nablízku a s kým se zasmát. Na to myslete, až si příště budete stěžovat, že chcete víc prostoru. A za nějaký čas budete moci zase jít do fitka nebo do kina a na večeři. A když váš vztah vydrží tohle, tak už spolu překonáte všechno.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat