Doba koronavirová nahrává plánování a sociálním sítím

12.04.2020 | Vztahy

Zejména lidé, kteří žijí v domácnostech sami, mohou tyto dny prožívat velmi negativně. Karanténa má ale dopad na psychiku všech. Nemůžeme se stýkat s přáteli, v podstatě ani s rodinou, pokud to není vysloveně nutné, a jsme odkázáni sami na sebe nebo jen pár nejbližších, kteří s námi v bytě žijí. Jak se vyhnout špatným psychickým stavům v době, kdy nemůžeme udržovat přímé sociální kontakty?

Volejte

To je to nejjednodušší, co můžete v současné době udělat. Obvolejte staré známé, ozvěte se i těm, se kterými mluvíte jen velmi zřídka. Jistě váš telefonát ocení. Volejte si s rodinou, klidně i několikrát denně. Povídejte si o všem nebo telefon nechte ležet a komunikujte při běžných činnostech za použití hlasitého odposlechu. Využijte toho, že si můžete dlouho povídat, což se nám v běžném životě moc často nepoštěstí.

Využijte počítač i chytrý telefon

Klasické telefonování můžete pozvednout na vyšší úroveň, pokud využijete možnost videohovorů. Ty totiž nabízejí i možnost skupinových hovorů, což může být v současné době velmi příjemnou zábavou. Proč si neposedět v pátek večer s přáteli u piva, přestože jste každý ve svém bytě? Prostě se spojte se svými přáteli a uspořádejte si online večírek.

Zabavte se

Ale ne jen na pár minut nebo hodin. Zabavte se něčím, k čemu se budete moci vracet. Pokud máte dům se zahradou, jste ve výhodě. Tam je totiž vždycky práce dost a než ji skončíte, můžete začít znovu. Jestliže ale bydlíte v bytě, pusťte se do věcí, které dlouho odkládáte. Položení nové dlažby nebo plovoucí podlahy pár dní zabere, pokud jste tvůrčí, zkuste třeba namalovat obraz nebo sepisovat kratší či delší příběhy. Kdo ví? Třeba v sobě objevíte skrytého umělce.

Plánujte

Není nic příjemnějšího, než se na chvilku vymanit z karantény, alespoň v myšlenkách. Plánujte, co budete dělat, až tohle nepříjemné období skončí. Rozvrhněte si itinerář příští dovolené, sestavte spořicí plán nebo vytvořte návrh na rekonstrukci chalupy. Je vcelku jedno, jakým plánům se budete věnovat, rozhodně ale myslete pozitivně a těšte se z toho, že zase bude líp a vy budete na své projekty dokonale připraveni. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat