Při hledání partnera je potřeba předsudky hodit za hlavu

Někdy to tak prostě děláme, že si v některých situacích trochu zvýšíme vlastní kredit. Když se ale obelháváme, může to být překážka na cestě k velké lásce. Protože právě v této oblasti panuje mnoho předsudků a špatných domněnek, které pak hledání partnera značně ztěžují. Jaké jsou ty nejčastější předsudky, které poletují především v hlavách žen a které jim brání najít pravou lásku?

Musím nejdřív milovat sám sebe, abych mohl milovat někoho jiného

Kdo odsouvá něco na dobu, až se stane něco jiného, bude nakonec litovat. Proč byste měli být perfektní, abyste si mohli nebo směli dovolit nějaký vztah? To přece nedává vůbec žádný smysl a s největší pravděpodobností se to ani nikdy nevyplní. A kromě toho může být právě partner tou hnací silou, abyste se sami měli více rádi. Ve zdravém vztahu toto probíhá naprosto přirozeně, protože vnímáte láskyplné pohledy toho druhého.

Být závislá na muži je známkou slabosti

A není řeč o finanční závislosti, ale o emocionální. Pokud něčí štěstí už někdy záviselo na druhé osobě a nakonec se zklamal, takový člověk může mít problém se do dalšího vztahu správně ponořit. Ale podvolit se emocionální závislosti na partnerovi, není nic špatného. Předpokladem však je, že se jedná o zdravé a vyvážené partnerství. Pokud se i váš partner stane závislým na vás, je to známkou hluboké důvěry.

Když za to budu stát, tak se kvůli mně změní

To je asi největší hloupost vůbec, protože obsahuje hned dva výmysly. Zaprvé: věříte, že vás samotné příroda nestvořila hodné toho, aby vás někdo miloval, a musíte se tím nejdříve stát. To je naprostý nesmysl! Ve vztahu se máte učit kompromisům a ne se měnit nebo formovat, dokud nebudete odpovídat ideálu, který vy sami, nebo dokonce partner považujete hodný úsilí. A za druhé: a to platí i pro vašeho partnera – kdo se pokouší změnit toho druhého, bude jen zklamaný a váš vztah tak bude v ohrožení. Pocit, že nejste pro druhého „dost dobří“, mají nakonec oba.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat