Pochybnosti pár dní před svatbou

Se svatbami je to letos díky koronaviru trochu jinak. Není proto divu, že některé nevěsty začínají pochybovat. Co s tím, když se termín svatby blíží, ale vy stále víc „nevíte“?

Je čas svateb, jako každý rok mezi červencxem a zářím. A tak se rozesílají pozvánky, obhlížejí vhodná místa, zkouší šaty a dalších asi milion věcí spojených se svatbou. A pro všechny nevěsty nastává ten nejkrásnější čas zakončený nejkrásnějším dnem života. Tedy skoro pro všechny…

Ale letos je všechno tak trochu jinak. Díky koronavirové krizi a vládním opatřením muselo být hodně svateb přesunuto nebo zrušeno. A tak všechny plány padly. Kdy a kde se svatby odehrají, je pro některé stále ještě ve hvězdách. To určitě není příjemné, ale pro mnoho budoucích novomanželů je to příležitost, si ještě všechno promyslet. A to možná není až tak špatné.

Když vás začne polévat studený pot

Můžete možná namítnout, že stres a nervozita před svatbou jsou vlastně úplně normální. Jedna americká studie, kterou v roce 2016 provedli psychologové z univerzity v Kalifornii, se právě pochyby před svatbou zabývala. A došla k zajímavým závěrům. Vědci zjistili, že páry, které pochybovaly už před uzavřením sňatku o tom, zda jim manželství vydrží, vykazovaly i ve skutečnosti vyšší riziko rozvodů. Ženy, které před svatbou pochybovaly, byly čtyři roky později až v 19 % už rozvedené. Z toho plyne, že pochybnosti před svatbou mají nakonec velký vliv na spokojenost v manželství. Totiž i ženy, které si svatbou nebyly úplně jisté, ale přesto ani po čtyřech letech nebyly rozvedené, byly v manželství mnohém nespokojenější než ženy, které vstoupily do manželství s jasným přesvědčením.

Své pochyby nepodceňujte

Ve skutečnosti problémy, které máte ještě před svatbou, po svatbě nezmizí nebo se nezmenší, právě naopak. Budou pravděpodobně růst a eskalovat manželským fiaskem. Ale nebojte se – zeptat se a vyjasnit si ještě několik otázek než nastane den D nemusí hned znamenat, že je manželství odsouzeno k neúspěchu. Jen je dobré si uvědomit, co ve vás pochyby vyvolává a snažit se je vyřešit.

Proč se chcete vdát?

Ano, proč vlastně? Co je to, co vás žene? Co jsou pochyby, otázky a strachy, které se najednou začaly objevovat? Ať už je to cokoli, vždycky se vyplatí si svůj důvod znovu ujasnit, aby vaše ANO bylo skutečné a bez výhrad. Máte spíš jen trému (což je naprosto normální) nebo je to strach z toho, co bude potom? Protože tušíte správně, že „potom“ to nebude jen procházka růžovým sadem. Spolu až navěky může být dost dlouhá doba. A asi tak po třech až pěti letech manželství je vášeň pryč a růžové brýle dávno sundané. Jak jako pár řešíte spory? Hledáte kompromisy? Dokážete toho druhého akceptovat takového, jaký je?

Dejte tomu šanci

Důležité je si vše vyjasnit. Zkuste si promluvit s partnerem. Dívejte se na to třeba jako na cvičení do budoucnosti. Především si vzájemně důvěřujte a o svých pochybnostech, ale i přáních a touhách mluvte. Jen tak se pochyb a nejistoty budete moci zbavit. A pak na vás bude čekat opravdu váš nejkrásnější den v životě...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat