Nevěrní muži jsou náchylní k srdečním onemocněním

Říká se, že dobře utajená nevěra může soužití i prospět. Ovšem zřejmě to záleží na tom, kdo se jí dopustí. Hlavně muži by měli počítat s tím, že jim chvilka zakázané vášně přijde zatraceně draho!

I když to nezní příliš optimisticky, pravda je, že nevěra ke vztahům tak nějak patří. A statistiky jsou toho důkazem. Vyplývá z nich totiž, že zkušenost s mimomanželským poměrem má zhruba 30 procent žen a 50 procent mužů (1). Ne všichni za to ale platí stejnou cenu. Kdo riskuje jen výčitky svědomí a komu jde o holý život?

Chceš přežít? Neriskuj

Závěry italské studie (2) zveřejněné v magazínu The Journal of Sexual Medicine praví, že muži, kteří podvádějí své manželky, jsou výrazně náchylnější k rozvoji kardiovaskulárních chorob, které mohou být příčinou jejich předčasného úmrtí. Někdo by si možná řekl, že to jen potvrzuje pravdivost rčení o božích mlýnech, ovšem souvislost mezi infarktem a návštěvou cizí postele rozhodně není tak poetická. Proč jedno souvisí s druhým? Podle vědců realizujících tento kontroverzní průzkum za tím stojí hned několik faktorů (2).

Výběr milenky jako kámen úrazu

Tím prvním a dost možná i nejčastějším aspektem je věkový rozdíl. Pánové si prý v drtivé většině případů hledají výrazně mladší milenky, kterým fyzicky prostě nemohou stačit – ale samozřejmě se o to s vypětím všech sil snaží. Dalším důvodem bývá samotné vzrušení, jež hříšníci při ochutnávání zakázaného ovoce pociťují (2).

Dochází při něm ke zvýšení krevního tlaku i srdeční frekvence, což ovšem zlenivělý kardiovaskulární systém nemusí „ustát“. Když se k tomu přidá také nadměrná konzumace alkoholu i luxusního jídla, které nabízí hotelová služba, srdeční katastrofa na sebe nenechává dlouho čekat. Už tohle samo o sobě poměrně jasně vykresluje, jak se cizoložství dokáže vymstít. Jenže je tu ještě jedna věc, a to psychická stránka (2).

Lítost jako třešnička na dortu

Mimomanželský sex je dobrodružný, živočišný, mnohdy trochu vulgární a pořádně vášnivý. Tedy alespoň ve chvíli, kdy probíhá. Ovšem každá sranda jednou končí. Reálný návrat k zákonité manželce zrádcům často způsobuje stres i tíživé pocity viny. Ani tohle srdci dvakrát nesvědčí – a už vůbec ne v případě, že se to děje častěji. A proto italští experti radí silnějšímu pohlaví, aby zůstávalo v bezpečné domácí zóně a milostným povyražením zbytečně neohrožovalo svůj život (3).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3648986/, (2) www.jsm.jsexmed.org/article/S1743-6095(15)34000-5/fulltext, (3) názor autora 






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat