Zakázané věty žen po čtyřicítce

Ačkoli už máte čtyřicáté narozeniny za sebou, existují věci, které byste raději říkat neměla. Tak stará (jak si možná sama právě připadáte) opravdu nejste!

Nedávno jste sfoukla na dortu 40 svíček a najednou si připadáte, že to nejdůležitější v životě už máte za sebou. Připadáte si stará a nepotřebná? Ani náhodou! Vyvarujte se proto následujících vět.

„Na to už je pro mě pozdě.“

Je jedno, jestli byste chtěla změnit svoji kariéru, vztah nebo budoucnost – nikdy není příliš pozdě. Tahle věta je nebezpečná, protože ve vás může vyvolávat pocit propadlého data spotřeby. Ale nic takového neexistuje, a to v žádném věku! Jenom by vám to bránilo dělat v životě věci, které opravdu dělat chcete.

„Život by byl mnohem jednodušší, kdybych byla mladší.“

Vědecké výsledky prokázaly, že lidé ve dvaceti a třiceti letech trpí depresemi více než v pozdějším věku. Ti přiznali, že jsou se sebou mnohem spokojenější a rok od roku se cítí lépe. Ve čtyřiceti tedy nastává doba klidu a spokojenosti a to je přece krásné!

„Jsem příliš stará na to, abych se změnila.“

Ve skutečnosti se měníme v průběhu celého života. Že se jednoho dne najednou už změnit nemůžeme, jsou jen fámy. Když tedy někdo chce něco dělat jinak, pak je to jen otázka vůle. Dokud je vůle, je životní změna možná kdykoliv.

„Proč se to musí stát vždycky mně?“

Skoncujte s obviňováním a sebelítostí. Berte život takový, jaký je a vezměte si z něj to nejlepší. Pokud budete vždycky vidět jen negativa a pořád stejně se ptát, nikdy se z černých myšlenek nedostanete.

„V minulosti jsem udělala spoustu chyb, takže nikdy nebudu mít takový život, jaký bych chtěla.“

Chyby mají i svoje výhody – můžeme se z nich poučit. Každý okamžik života nabízí možnost, zařídit si ho tak, jak chceme. Minulost není stejná jako budoucnost, ale jsou to zkušenosti a informace, které nám mohou pomoci jít správným směrem.

„Moje nejlepší roky jsou pryč.“

Špatně! Teprve teď začínáte. Nejatraktivnější roky přijdou většinou teprve v době krize středního věku a potom. V této době jsme se svým tělem spokojené a malé nedostatky už přijímáme bez problému.

„Už nikdy nezhubnu.“

Je pravda, že s přibývajícím věkem je těžší s váhou bojovat. Je to způsobeno tím, že po třicítce se zpomaluje metabolismus. Ale to neznamená, že už nikdy nezhubnete. Stačí jen trochu změnit svoje návyky. Zapomeňte třeba na cukr a přeřaďte na stravou bohatou na bílkoviny.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat