Není třeba se omlouvat za vše

Každý den se objeví tolik věcí, za které se ženy neustále omlouvají, vysvětlují nebo napravují – vědomě nebo nevědomky. A to musí už konečně přestat! Za následující věci se omlouvat nemusíte!

Každý den se přihodí tisíc a jedna věc, která je „nepřijatelná“ a ženy se začnou hned omlouvat. Matky se omlouvají za svoje děti, v práci se omlouvají za kolegy nebo nadřízené a doma se nakonec omlouvají za všechno. A přitom muže to ani nenapadne. Ženy – vezměte si příklad z mužů a za následující věci se ode dneška už neomlouvejte.

Komplimenty

„Ty šaty ti sluší!“Místo, abyste kompliment přijaly a poděkovaly, padají z vás věty jako „Myslíš? Mně se zdá moc krátká.“ Nebo „Opravdu? Ta už je stará.“ Proč bychom měly zpochybňovat komplimenty?

Egoismus

„Myslíš pořád jen sama na sebe.“ Ano, někdy opravdu musíme nejdříve myslet nejdříve na sebe, abychom mohly myslet na druhé. V letadle si kyslíkovou masku také musíte nejdříve nasadit vy, a teprve potom můžete pomáhat druhým. A přitom myslet v první řadě na sebe je pro ženy asi to nejtěžší.

Zdravá strava

„Chutná ti to zdravé jídlo vůbec?“ Ano, chutná, protože je pro naše tělo velmi dobré. Kdo dbá o zdraví svého těla, nemusí se pro to omlouvat. Často je totiž za takovou otázkou špatné svědomí tazatele.

Množství jídla

Když jíte málo, hned následuje otázka „To je všechno, co budeš jíst?“ Lidé jedí málo z různých důvodů, takže dokud je to zdravé, nemusíte se ospravedlňovat. A když si vezmete jídla jen o trochu víc, aniž by někdo něco poznamenal, už raději vysvětlujete s předstihem „Já jsem dneska ještě nic nejedla“, aby si náhodou někdo nezačal myslet, že se přežíráte. Ale co je komu do toho?

Žádné děti

„Ty opravdu nechceš děti?“ Ano, jsou ženy, které s jistotou vědí, že děti nechtějí. No a? Děti a rodina jsou tak osobní záležitosti, že o nich rozhoduje jen ten, koho se bezprostředně týkají.

Vzhled

„Nestihla jsem make-up ani si udělat vlasy...“ Jakmile se necítíme komfortně, nebo cítíme palčivé pohledy druhých, hned máme potřebu vysvětlovat a omlouvat se. Ale nikde není napsáno, že musíme pořád vypadat perfektně. Třeba v neděli ráno v pekárně…

Při pozvání na oběd/večeři

Pozvete přátele na jídlo a ještě než ochutnají a vůbec si mohou začít stěžovat, vedete je ke stolu se slovy „Omlouvám se, ale dneska se mi to moc nepovedlo.“ Nakonec jsou ale stejně všichni spokojení a dosyta najedení. Takže od teď už jen stačí říct „Dobrou chuť! Ať vám chutná.“

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat