Předvánoční období je zatěžkávací zkouškou pro vztahy

Rozejít se s někým během adventu? Běžná praxe. Lidé si zdobí domy, pečou cukroví a balí dárky. A u toho nostalgicky vzpomínají na své minulé partnery, přičemž jim dochází, že ti stávající je začínají štvát. Nebude to i váš případ?

Vánoční svátky jsou ve znamení klidu, pohody a harmonie. Ovšem to, co jim předchází? Peklo! Jako by nestačilo shánění dárků a přípravy cukroví, naše psychika trpí i pracovním stresem, který se s koncem roku neustále stupňuje. Do toho ještě distanční výuka našich dětí a zachování běžného chodu domácnosti… Tohle všechno jen nahrává vyčerpání a rozbrojům, a to zejména těm partnerským. Proč se na vztahu může advent neblaze podepsat?

Šťastné a veselé? Leda o samotě!

Stejně jako jiné záležitosti našeho života, mají i rozchody svá frekventovaná období, během nichž k nim dochází tak nějak častěji. A jedno takové je právě teď! Jistý internetový průzkum (1), jehož výsledky v krátkém přehledu přinesl server Daily Mail, odhalil, že se spousta svazků rozpadá 11. prosince. Jak to?

Vysvětlení je poměrně jednoduché. Ti, kteří ve stávající svazek přestávají mít důvěru, pálí mosty zhruba dva týdny před Štědrým dnem, protože se jim odchod přímo na Vánoce zdá příliš krutý. Malou roli zde sehrává také sobeckost, neboť tímhle krokem odpadá i starost s vymýšlením dárku. Mimochodem, dalším rizikovým obdobím pro rozvody je leden, který přijde co nevidět. Ale zpět k tématu. Proč se mnohá soužití před příchodem nejkrásnějších svátků roku otřásají v základech?

Nostalgie minulých časů

Koledy hrající v rádiích, blýskavá domácí výzdoba i vůně cukroví, které se peče v troubě. To prostě s člověkem tak trochu „zahýbá“, přičemž si vzpomene i na ty, kteří v jeho životě nejsou.

Lidé si formou různých komunikačních kanálů přejí příjemné prožití vánočních svátků a mnohdy se spojují i se svými bývalými partnery. To může přerůst v sentimentální vzpomínky na minulé časy, což není tak docela nevinné. Přesně toto chování negativně ovlivňuje loajalitu vůči nynějšímu protějšku a může nakonec vyústit i v dramatický rozchod. Takže pozor na to, co svým ex v návalu atmosféry píšete…

Zdroj: (1) www.dailymail.co.uk/femail/article-4006070/Busiest-day-relationship-break-ups-December-11-one-dating-expert-thinks-s-don-t-want-waste-money.html, názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat