Vánoce pro single lidi

21.12.2020 | Vztahy

Letos budeme mít všichni tak trochu jiné Vánoce. Nelehká doba, která moc nepřeje seznamování, scházení se a potkávání nejen s přáteli, se promítne i do toho pro někoho nejkrásnějšího, pro jiného nejstresovějšího období – Vánoc. Jak ale prožít svátky, když je člověk single a nezbláznit se z toho?

Návštěvy příbuzných, přejídání se a stálé dotazy od příbuzných „Už někoho máš?“ a „Kdy se dočkáme vnoučat?“ To zrovna nejsou Vánoce, které chceme zažít, proto zde přinášíme pár tipů, jak si vánoční svátky užít i s dotěrnými dotazy od příbuzných a i tehdy, když jsme nedobrovolně single.

Svůj čas můžete strávit s rodinou

„Někteří lidé jsou sami rádi a není na tom nic divného. Pro ty, kteří dlouhodobě nemají partnera a moc by chtěli nebo se čerstvě rozešli, budou Vánoce možná náročnější. Proto je dobré čas strávit se svými nejbližšími a užít si to s nimi,“ radí vztahová expertka Kristýna Mertlová a dodává: „Můžete blízké poprosit, aby se na váš intimní život neptali a neměli všetečné otázky, které by vám mohly být nepříjemné.“

Nakupte dárky včas

Pokud na vás vánoční svátky a nákupní šílenství s nimi spojené negativně dopadají, tak experti radí shánět dárky dříve než týden před Vánocemi, kdy obchody praskají ve švech a je všude hodně lidí. Vy už budete mít dárky pro své přátele a příbuzné nakoupené a budete se moct věnovat sobě, pohádkám a svým přátelům a rodině. Navíc můžete udělat radost i sami sobě a koupit si věc, po které toužíte a nadělit si ji pod stromeček.

Vyražte si s kamarády

Ve svátečním období je určitě namístě vyplnit svůj volný čas návštěvou svých přátel a kamarádů, případně výletem do přírody nebo zimní procházkou zakončenou čajem, punčem nebo tradičním svařákem. Společnost přátel pomůže zapomenout, že jste o Vánocích single. „Určitě je dobré se vyhnout negativním a depresivním tématům spojených se vztahy. Hlavní je užít si čas s přáteli a společně se zasmát,“ říká Mertlová.

Dobrý skutek zahřeje

K vánočním svátkům se také vážou dobré skutky. Nemusí to být nutně rozdávání polévky bezdomovcům, ale například příspěvek na vánoční charitativní sbírku nebo darovat drobný dárek dětem do dětského domova. „Dobrý skutek vás zahřeje na duši, a ještě navíc udělá radost někomu dalšímu. Je to dobrá terapie, která vám hned vpálí hřejivý pocit štěstí,“ uzavírá Mertlová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat