Jak úspěšně (ne)stárnout aneb Sexy až do hrobu

11.09.2012 | Vztahy

Léta přibývají a s nimi bohužel kila, vrásky, starosti co s tím, co na sebe, co do sebe a hlavně jak se „toho“, co přebývá zbavit. Málokterá z nás však má čas zabývat se myšlenkou jak tomu předejít. Obvykle to končívá jen rezignovaným povzdechem: „Co naplat, vždyť ono to stejně jednou přijde.“… O to víc jsme překvapené, když potkáme známého (což je častější, než když potkáme známou) a on nám řekne: “No ne, ty pořád tak dobře vypadáš!“ Když už žena něco takového vypustí z úst, pak většinou k předešlé větě ještě dodá: “Jak to prosím tě děláš?!“ A v tom to právě je. Někdo to má prostě geneticky dané, někdo je věčně mladý myšlením, názorově, někdo si věk nepřipouští, nezabývá se jím, anebo se ho snaží ignorovat. Většina z nás se však trápí, je odhodlaná bojovat, jenže neví, jak na to.

A právě oné většině by měla být určena nová kniha Jak úspěšně (ne)stárnout aneb Sexy až do hrobu, kniha o ženách, jejichž příklady táhnou. Pomocí několika osobních příběhů a dobrých rad těch, které jsou v „boji s časem“ úspěšné, by se měla stát „kamarádkou“ ženám od 50 let výš. Všem, co se chtějí vyrovnat s nezvratným osudem tím, že mu budou důstojně čelit a rozhodnou se nepodléhat mu ani náladou, či vzezřením. Zralým ženám, které o sebe chtějí pečovat, aniž by se tím příliš trápily a  věnovaly svému problému víc času, než je zdrávo. Vždyť někdy stačí malé „povyražení“ či vybočení z každodennosti v podobě posezení s kamarádkou, radosti z drobného nákupu, kulturního zážitku, odpočinku na kosmetice, či u kadeřnice, z relaxace při cvičení, v sauně, vířivce, či z pouhé procházky přírodou. Zkrátka – příjemné pozastavení se v čase.

Už pouhé listování knížkou, která vám na příkladu dobře vypadajících „žen v letech“ přináší radostný zážitek a odvahu do dní, které vás teprve čekají, je dobrým začátkem. Určitě lepším, než rozhodnutí ignorovat nepopiratelnou realitu a svádět s ní boj po svém, tj. hrát si po padesátce na věčného diblíka v minisukni, či na nesmrtelnou Elinu Makropulos nikoliv z jeviště, ale z upachtěné a zaprášené ulice s nákupními taškami. Nebo na věčně se usmívající babičku, která si nechává od vnoučat říkat křestním jménem, či neutrálním oslovením „teto“, aby před vrstevnicemi na pískovišti působila dojmem, že je mezi nimi omylem. Zvlášť, když má, respektive měla, doma muže, jemuž se při „druhé míze“ zapálila lýtka a on si vzal slečnu nejméně o dvacet let mladší a teď sedí na stejném pískovišti se svým nedávno narozeným potomkem, jemuž roztomile žvatlá do ouška, zatímco mu „ta jeho“ stejně roztomile vybírá peněženku. To pak jdou všechny ohledy stranou a hurá do cukrárny, do salonu krásy, či do shopping centra, kde necháme za nákupy zbytek úspor, které nám zbyly po majetkovém vyrovnání.

Tak takhle rozhodně ne!
My se budeme bavit s těmi, které vědí, že umění nést břemeno věku spočívá především v sebedůvěře, v pěstování zdravého optimismu, v pozitivním myšlení a v rozvíjení osobního kouzla (chcete-li šarmu, charisma, či sex-appealu).               

Osobní zpovědi a vzpomínky vybraných žen na to, co v životě prožily, co je posílilo nebo přimělo k tomu jít „proti proudu času“, co jim pomáhá dnes, či co pro to případně samy dělají, doplňují rozhovory se specialisty, zabývajícími se obory, užitečnými pro ženy vyššího věku. Jsou to: odbornice na výživu,  gynekolog, vizážistka, sexuolog, obezitolog, fitness trenér, specialistka na anti-aging, trenérka paměti a plastický chirurg.

„Věřím, že s jejich pomocí a především pochopením oslovených žen se mi podařilo vytvořit knihu, která se stane „průvodkyní všedních dní každé ženy nad 50 let nevšedním stářím“, jemuž bude kráčet s úsměvem a hlavou hrdě vztyčenou radostně vstříc, protože bude vědět, jak čelit nástrahám přibývajícího věku, aniž by utrpěl  její osobní šarm, rodinný kredit, či renomé u přátel," říká autorka knihy, režisérka a spisovatelka Olga Strusková.

Přijďte na setkání s velmi zajímavými ženami!

Program:
Od 17 do 18 hodin: Aktivní v každém věku

* neformální setkání s patronkou knihy paní Květou Fialovou
* ukázky aktivizačních technik Nordic Walking, trénování paměti, PriessnitzWalking, masáže, přístroje pro zdraví

Od 18 do 21 hodin: Sexy až do hrobu

* setkání s autorkou knihy Olgou Struskovou a jejími hosty moderované Hankou Švejnohovou
* premiérové uvedení kolekce CITIDRESS renomované oděvní výtvarnice Ivany Follové, která vznikla ve spolupráci s Dr. Jitkou Hořejšovou, specialistkou na anti-aging občerstvení
* neformální setkávání
* networking

Večer je připravený na úterý 18. 9. 2012 v Parkhotelu v Praze 7. Více informací na www.bpwcr.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat